Grace klinika 6/3 – Paranoia

„A paranoia hasznos a műtőben. A sebészek a legrosszabb esetre gondolnak. Már majdnem bezárod a metszést, nincs már vérzés, de egy hang a fejedben megszólal. Mi van, ha nem? Mi van, ha a beteg meghal és meggátolhatnád? Azért mielőtt bezárod, még egyszer átnézed a munkát. A paranoia egy sebész legjobb barátja.

Fogékonyak vagyunk rá. A félelemre és izgalomra, ha nem tudjuk mi jön. De nincs semmi értelme. Mert a sok aggódás, a sok agyalás olyasmin, ami vagy megtörténik vagy nem, csak ront a dolgokon. Sétáltass kutyát! Vagy aludj! De csinálj valamit! Na aggódj! Mert a paranoia egyetlen gyógymódja a létezés a jelenben, úgy ahogy vagy.”

Grace klinika

Grace klinika 10/24 – Jövő

„Azt nem tudhatja, idióta. Tőle ez akár élete legrosszabb napja is lehetne. Tudják mit szoktak mondani: Ki tudja lehet, hogy holnap elüt egy busz? Ez azért túlzásnak tűnik. Amíg egy barátunkat tényleg el nem üti egy busz. A lényeg az, hogy sosem tudhatjuk, hogy milyen nap vár ránk.

Mindig, amikor azt hisszük, látjuk a jövőt, csak egy pillanatra is. Az megváltozik. A jövő néha képes teljesen gyorsan megváltozni és mi csak arról dönthetünk mi a következő lépés. Dönthetünk úgy, hogy félünk tőle. Csak állunk remegve és nem mozdulunk. Elképzelve  a lehető legrosszabbat is. Vagy elindulhatunk az ismeretlen felé. És remélhetjük, hogy fantasztikus lesz.”

Grace klinika

Grace klinika 9/18 – Munka

„A munka lefoglalja az agyunkat. Így nem kerülünk bajba. Amikor nem dolgozunk, tétlen a kezünk. De az ördög mindig talál munkát a tétlen kezeinknek. És ha az agyad is tétlen az is az ördög játszótere lesz.

Kezdetben kellemes időtöltésnek tűnhet a semmittevés, a bajkeverés és a viccelődés. Mindenkinek szüksége van a semmittevésre, hogy a munkán kívül másra is gondolhasson. Akkor is, ha valami olyasmire kell koncentrálnia, ami egy kicsit ijesztő. Csak úgy látunk rá a dolgokra, ha eltávolodunk a munkától. És csak ha már mindenre van rálátásunk, csak akkor jut eszünkbe, hogy hol van a kezünk igazi helye.”

Grace klinika