Sir Arthur Conan Doyle a nőkről

„Teljesen fölösleges megtiltani valamit egy nőnek, mert úgyis az lesz, amit ő akar.”

Sir Arthur Conan Doyle

Bosszú 3/2 – Bűn

„Úgy tartják, hogy az eredendő bűntől csak a keresztvíz szabadíthat meg. De azokat a bűnöket, amik ezt követik, már nem olyan könnyű lemosni. A vétkezés csak a bűnbánóknak bocsátatik meg. A velejéig romlottakat nem lehet megmenteni.”

Bosszú

Goethe az emberekről

„Ahogy az emberekről vélekedsz, úgy is fogsz bánni velük; és ahogy bánsz velük, azzá lesznek.”

Goethe

Bosszú 2/18 – Álcázás

„Túl gyakran kendőzzük el a valóságot. Álcázzuk magunkat attól való félelmünkben, hogy elveszíthetjük szeretteinket. Vagy hogy tovább folytathassuk a szemfényvesztést azokkal szemben, akiket le akarunk leplezni. A mögé bújunk, ami menedéket nyújt a fájdalom és a szomorúság ellen. Vagy hárítjuk az igazságot, ami túl pusztító ahhoz, hogy elfogadjuk.”

Bosszú

Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg – A csillagok

„Az embereknek nem ugyanazt jelentik a csillagaik. Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok. Másoknak nem egyebek csöppnyi kis fényeknél. Ismét mások, a tudósok számára problémák. Az üzletemberem szemében aranyból voltak. A csillagok mind-mind hallgatnak. De Neked olyan csillagaid lesznek, amilyeneke senki másnak … Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül Neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak! … S majd ha megvigasztalódtál (mert végül is mindig megvigasztalódik az ember), örülni fogsz neki, hogy megismerkedtél velem. Mindig is a barátom leszel.”

Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg