Leonardo da Vinci – gondolkodás vs tévedés

„Ki keveset gondolkodik, sokat téved.”

Leonardo da Vinci

Született feleségek 8/9 – Elszigeteltség

„Egy olyan békés nyugodt környéken, mint a Lilaakác köz még a legapróbb szabályszegés is arra sarkallhat, hogy rendőrt hívjunk. Ha a szomszéd kölyök meggondolatlanul dobálódzik. Ha a saját gyerekünket móresre kell tanítani. Ha az utcabeli kamaszok együttest alapítanak. Igen. A Lilaakác köz hölgyei hozzá voltak szokva, hogy a rendőrséget hívják. Ahhoz azonban a legkevésbé sem, hogy a rendőrség hívja őket.
..
Mikor a barátnőimnek a leginkább szükségük volt egymásra, pont akkor maradtak végtelenül magukra. Az egyik az őrjítő kényszerrel, hogy megtalálja a férjét. A másik egy fájdalmas titok leleplezésének a következményével. A harmadik a sehova sem tartozás ürességével. Ám a negyedik barátnőm számára az elszigeteltség érzése annyira teljes volt, amitől talán már nincs is menekvés.”

Született feleségek

Steve Jobs a hitről

„Akik elég bolondok hozzá, hogy azt higgyék, megváltoztathatják a világot, meg is teszik.”

Steve Jobs

Robert Allen a tudatos jelenlétről

„A tudatos jelenlét nem egy merev, »ki akarok zárni mindent« típusú érzés… a tudatos jelenlét azt jelenti, hogy az ember annyira belemerül egy adott tevékenységbe, hogy az valódi énjének kifejezésévé válik.”

Robert Allen

Lev Tolsztoj a boldogságról

„Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életének értelme. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az.”

Lev Tolsztoj