Grace klinika 6/17 – Győzelem

„A sebészek sosem elégedettek. Nem dőlünk hátra. Nem ülünk nyugton. Bármi is a játék, szeretünk győzni. És ha nyertünk, új játék jön. Lökjük magunkat. Rezidensek, szakorvosok. Nem számít mit érünk el, ha mászunk mindig jön egy újabb hegy.

A hegymászókat lefotózzák a hegy tetején. Mosolyognak. Izgatottak. Győzedelmesek. Út közben nincs fotózás, mert ki kíváncsi előzményekre. Lökjük magunkat, mert kell. Nem azért, mert tetszik. A könyörtelen mászást, a fájdalmat és kínt, hogy előrelépj, ezt senki nem fotózza le. Senki nem akar emlékezni erre. Csak a kilátás érdekes a végén. A lélegzet elállító pillanat a világítetején. Emiatt mászunk. Ez megéri a fájdalmat. Ez benne a legjobb. Ez mindent megér.”

Grace klinika

Született feleségek 3/6 – Meggyónás

„Van egy hely a Szt Timóteus templomban, ahova a bűnösök bűneiket meggyónni járnak. És ha letették terhüket feloldozást várnak. De az igazság az, hogy nem minden gyónó méltó ilyen irgalomra. A legtöbben, akik felfedik rejtett szándékaikat, rászolgálnak a korholásra, amit kapnak. A legtöbben, akik leleplezik bosszú vágyukat, megérdemlik a rájuk rótt büntetést. Csak a bűneiket szívből megbánóknak van egyáltalán joguk egy második esélyt remélni. Épp ezért jó kétszer is meggondolni, mielőtt gyónni készülünk. Különösen, ha azt sem tudjuk, hogy mi az, amit meggyónni készülünk.”

Született feleségek

Dalai Láma – mosoly

„Szeretem a mosolyokat és a nevetést.
Ha valaki mosolyt szeretne saját életében, akkor annak tennie is kell érte valamit.
. . . Hogy mit is? Természetesen nem haraggal, féltékenységgel, mohósággal vagy gyűlölettel, hanem szerető kedvességgel, nyitott szívvel és bizalommal. ”

Dalai Láma