Grace klinika 6/24 – Döntés

„Az emberi élet döntések sorozata. Igen vagy nem? Bent vagy kint? Fent vagy lent? És ott vannak a lényeges döntések is. Szeretsz vagy gyűlölsz? Hős leszel vagy gyáva? Küzdesz vagy feladod? Élsz vagy meghalsz? … Élsz vagy meghalsz? Ez a legfontosabb döntés. És nem mindig Te döntesz róla.

Igen vagy nem? Kint vagy bent? Fent vagy lent? Élsz vagy meghalsz? Hős vagy vagy gyáva? Küzdesz vagy feladod? Elmondom még egyszer, hogy meghallják. Az emberi élet döntések sorából áll. Élsz vagy meghalsz? Ez a legfontosabb döntés. De nem mindig mi döntünk.”

Grace klinika

Grace klinika 3/3 – Álmok

„A sebészek többnyire vad és teljességgel valószínűtlen műtétekről álmodnak. Egy ember összeesik egy étteremben. Felnyitjuk egy vajazó késsel és szívbillentyűt egy faragott répa darabbal helyettesítjük. De olykor olykor egész másról álmodoznak. A legtöbb álmunk elillan az ébredéssel. Száműzzük az agyunk mélyére. De néha elhisszük. Hogyha elég erősen akarjuk, az álom folytatodik.

Az álom egyszerű. Az élvezet jó. És a dupla élvezet még jobb. A fájdalom rossz. És nincs olyan, hogy kevésbé fáj. De a valóság más. Az igazság az, hogy a fájdalom azért van, hogy eláruljon valamit. De csak kevés élvezet van, amit hasfájás nélkül kiélvezhetünk. De talán így van jól. Talán az a dolgok rendje, ha néhány álmunk örökre csak álom marad.”

Grace klinika

Angelina Jolie az egyéniségről

„Különbözni jó. Szóval ne akarj megfelelni. Ne ülj csendben, és ne akarj más lenni, mint ami vagy. Ha valaki azt mondja neked, hogy más vagy, mosolyogj emelt fővel, és légy büszke.”

Angelina Jolie