Bosszú 1/12 – Szavak

„Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, ha lehetne a fogaskerekek simábban pörögnének, hazugságok és gyanusítgatások otromba árjában. Néhány szó olyan kristálytisztán zeng, mint egy templomi harang, magasan szárnyal és az igazságot hirdeti. Vannak szavak, amelyek örök érvényűek. Eltemethetjük, elégethetjük őket, de az a sorsuk, hogy újjászülessenek, mint főnixmadár a hamvaiból. És amikor újjászületnek, szó szerint elakad a lélegzet.”

Bosszú

Grace klinika 7/23 – Egyedül

„Mindig azt mondtam, egyedül jobb nekem. Ott lenne a munkám, a barátaim. De hogy valaki folyton velem legyen? Több baj jár vele, mint haszon. De úgy látszik túl léptem ezen.

Okkal mondtam, hogy egyedül jobb nekem. Nem azért, mert azt hittem, hogy boldog leszek. Hanem, mert azt hittem, ha szeretek valakit, de mégis véget ér, azt nem élem túl. Egyedül sokkal könnyebb. Mert mi van, ha rájössz, hogy szerelmet akarsz, de nem kapod meg. Élvezed? És építessz rá? Mi van ha e köré építed az életed? És aztán szétesik. Túl lehet élni azt a fájdalmat. A szerelmet elveszteni olyan mint egy szervkárosodás. Mint a halál. A különbség az, hogy a halál véget ér, de ez örökké is eltarthat.”

Grace klinika

Grace klinika 2/25 – A harag

„Azt tanítják nekünk hogy hét fő bűn létezik. Mind ismerjük a legnagyobbakat: torkosság, kevélység, bujaság. De nem beszélünk túl sokat a haragról. Talán azért, mert azt hisszük, hogy a harag nem veszélyes. Mert kordában tartjuk. A lényeg az, hogy talán alábecsüljük a haragot. Pedig sokkal veszélyesebb lehet, mint hinnénk. Végülis ha a bűnös viselkedésről van szó, ez is bekerül a top hétbe.

De akkor miben különbözik a harag a másik hat főbűntől? A válasz pofon egyszerű, ha behódolunk a kevélységnek vagy az irigységnek, azzal csak önmagunkat bántjuk. A bujasággal vagy a fösvénységgel is csak magunknak ártunk vagy talán még egy két embernek. De a harag, a harag sokkal rosszabb. A harag minden bűn anyja. És nem elég, hogy a harag elveszi az eszünket, de ha bekövetkezik sok más embert is magunkkal ránthatunk.”

Grace klinika

Grace klinika 10/21 – A döntésről

„Az elmúlt 20 évben az orvosok egyik legfontosabb eszközévé az algoritmus vált. A beteg panasza bekerül egy dobozba és egy képlet segít eldönteni, mi a következő lépés. De mi van ha a panasz nem fér bele egy dobozba. Hááát hirtelen magunkra maradtunk váratlanul ezernyi választási lehetőséggel.

Szóval mit csinálunk? Hogyan döntünk? Ha ott maradunk a sötétben. Mi a biztosíték rá, hogy nem követjük el a legnagyobb hibát valaki életében? Becsukjuk a szemünket, kizárunk mindent és mindenkit magunk körül. Imádkozunk, hogy a belső hangnak igaza legyen. Mert ha már döntöttünk, többé már nincs visszaút.”

Grace klinika