Grace klinika 7/7 – Kérdések és válaszok

„Kérdés: Előfordult már, hogy egy vadidegen levette Önök előtt a ruháját, rámutatott egy nagy lila pacára a hátán és azt kérdezte: Mi a fene ez? Egy normális ember esetében a válasz remélhetőleg soha. De egy orvos esetében a válasz nagy valószínűséggel öt perccel ezelőtt. Egy orvostól elvárják, hogy mindenre tudja a választ. És őszintén, mi is szeretjük azt hinni, hogy mindenre van válaszunk. Az orvosok alapvetően mindentudók, de aztán jön valami és kiderül, hogy mégsem.

Válaszokat keresünk. A gyógyításban. Az életben. Mindenben. Néha a keresett válasz a felszín alatt bújik meg. Máskor meg olyan válaszokra lelünk, amikre látszólag fel sem tettük a kérdést. Olykor a válaszok teljesen váratlanul jönnek. És néha, bár megleljük a keresett választ, továbbra is temérdek kérdés zúdul a nyakunkba.”

Grace klinika

Született feleségek 2/12 – A betegség

„A betegség sokféle formát ölthet. Az, amely a testet támadja meg könnyen kezelhető. Jóval bonyolultabb azonban az a rejtett métely, amely a szívünkbe fészkeli be magát. A titkos szenvedély, ami felemészti a lelkünket. És a kór, bárhogy tagadjuk is befolyásolja itélőképességünket. Hogy túléljük, meg kell találnunk azt a különleges valakit, aki képes meggyógyítani. De sosem tudhatjuk előre, hogy kinél van a gyógyír számunkra. Vagy, hogy mikor bukkan fel vele.”

Született feleségek

Született feleségek 6/3 – Nő

„Van egy bizonyos fajta nő, akit gyakran látni a kertvárosokban. Hálóköntösben várja az iskolabuszt. Hajcsavarókkal a fején ugrik ki a postára. Pólóban és melegítőnadrágban megy ki a piacra. Ez a nő feleség és háziasszony, mert hogy úgyis kár a gőzért. … Igen, van egy bizonyos fajta nő, akit csak a kertvárosban láthatunk, aki igyekszik, hogy szép legyen, ha van valaki, akiért érdemes igyekeznie.”

Született feleségek