Beethoven a gyűlöletről

„A gyűlölet magától visszaszáll azokra, akik táplálják.”

Beethoven

Született feleségek 8/15 – Segítség

„Ami a gyereknevelést illeti Lynette Scavo hozzá volt szokva ahhoz, hogy a problémákat segítség nélkül oldja meg. A férje gyakran járt el üzleti utakra, vagy rohant el fontos megbeszélésekre, vagy surrant ki 1-1 golf partira. De attól, hogy hozzá volt szokva, hogy mindent egyedül csinál. Ez nem feltétlenül volt ínyére.

Igen, vannak amikor mindannyiunknak jól jönne egy kis segítség. Amikor nagylelkűségünkért kegyetlenség a fizetség. Amikor a viselkedésünk megbánással tölt el. És amikor a jövőnk rémisztően bizonytalanná válik. Ugyanakkor vannak olyanok is, akiken már nem lehet segíteni. És akik nem hagynak maguk után mást, csak pusztulást.”

Richard Wilkins a csodákról

„A csodák akkor kezdenek felbukkanni az életedben, mikor legalább annyi energiát szentelsz az álmaidnak, mint amennyit a félelmeidnek szoktál.”

Richard Wilkins

Grace klinika 7/5 – Felnőttéválás

„Egy orvos nagyon sokáig tanul. Néznek minket, ahogy békákon gyakorlunk. Disznókon, halottakon, aztán élő embereken. Állandóan ismételnünk kell. Nevelnek minket, mint a gyerekeket, de végül felveszik a fémbetétes bakancsot és kirúgnak minket a fészekből.

Fel akarunk nőni. Kétségbeesetten akarjuk. Minden lehetőséget megragadunk. Annyira ki akarunk törni a fészekből, hogy arra nem is gondolunk, hideg lesz odakint. Borzasztó hideg. Mert miközben felnövünk olykor hátrahagyunk embereket. És mire a saját lábunkon állunk, egymagunk maradunk.”

Grace klinika