Született feleségek 6/21 – Titokzatos férfiak

„Anyáink a lelkünkre kötik, hogy óvakodjunk a titokzatos férfiaktól. Ne álljunk szóba velük a parkban. Ne fogadjunk el tőlük cukorkát. Ne üljünk be a kocsijukba. És legfőképp nem engedjük be őket a házba. Na de mit tegyünk, ha épp Anya tessékeli be őket.

Titokzatos férfiak. Ígéreteket tesznek, melyeket eszük ágában sincs megtartani. Hazugságokkal áltatnak, hogy megkapják, amit akarnak. Sokkal veszélyesebbek lehetnek, mint ahogy kinéznek. Igen. Anyáink a lelkünkre kötötték, hogy ne bízzunk olyan férfiakban, akiket nem ismerünk. És azokban, akiket ismerünk … nos ő bennük sem bízhatunk mindig.”

Született feleségek

Grace klinika 6/12 – Gyógyulás

„A sebészet első szabálya. hogy kerüld a veszély forrásokat. Legyen tiszta a kezed. Apró a metszésed. És a seb védett. A kettes szabály pedig, hogy ha az egyes nem működik, próbálkozz mással. Mert nem lehet mindig mindent elkerülni. Néha a sérülés akkora, hogy vágni kell. Még pedig nagyot.

A műtőben a gyógyítás egy vágással indul. Egy metszéssel. A hús szakadásával. Sebet ejtünk az ép húson, hogy feltárjuk a betegséget. Kegyetlen érzés. És ellentmond a józan észnek. De működik. Ha vállaljuk a feltárást, a gyógyulás kedvéért. És ha vége, ha a metszést bezárták, várunk. Csak vársz. És reméled, hogy a beteg meggyógyul. Hogy nem rontottál tovább a dolgokon.”

Grace klinika