Gyilkos elmék 7/23 – James F. Bell a félelemről

„A félelmet felismerni és legyőzni bátorsággal lehet.”

James F. Bell

Grace klinika 5/17 – Árnyék

„Minden sebésznek van egy árnyéka. A félelem és a kétely sötét fellege, ami még a legjobbakat is kísérti a múltból. Úgy teszünk, mintha az árnyék nem lenne ott. Reménykedünk, hogy ha még több  életet megmentünk, új technikákat sajátítunk el, gyorsan és messzire futunk, az árnyék belefárad, majd a hajszába. De ahogy a mondás tartja: az árnyékodtól nem menekülhetsz.

Minden sebésznek van árnyéka. És csak úgy szabadulunk meg tőle, ha eloltjuk a lámpát. Ha nem menekülünk a sötét elől. És a félelmünk szemébe nézünk, emelt fövel. „

Grace klinika

William Paul Young – várakozás

„Ha Te meg én barátok vagyunk, akkor a kapcsolatunkat áthatja egyfajta várakozás. Amikor látjuk egymást, vagy távol vagyunk egymástól, ott vibrál a levegőben az együttlét, a nevetés és a beszélgetés várakozása. Ennek a várakozásnak nincs konkrét meghatározása; eleven és dinamikus, és minden, ami kialakul az együttlétünkből, az különleges, egyedi ajándék, amelyen  senki mással nem osztozunk.”

William Paul Young

Született feleségek 7/11 – Az élet megy tovább

„Van egy dolog, ami jó, ha eszünkbe jut, amikor úgy érezzük megszokott világunk a feje tetejére állt. Ha eljön a másnap, az élet megy tovább. Összekapjuk magunkat és bevásárló körútra indulunk. Vagy újra felszítjuk a szerelem lángját. Vagy újból belevetjük magunkat a munkába. Igen, soha ne feledjük, hogy minden jóra fordul majd. Kivéve ha nem.”

Született feleségek