Gyilkos elmék 2/13 – Arisztotelész a gonoszságról

„A gonoszság összehozza az embereket.”

Arisztotelész

Hamvas Béla a szabadságról

„Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára.
Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság.
Egyszer. Soha többé. Soha még egyszer. Csak egyetlenegyszer. Minden csak egyszer.
A küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, meghalva élni.
A pillanat. Ez a személyesség. Egy. Egyszer. Soha többé. Soha még egyszer.
Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet. Szeretni.”

Hamvas Béla

Grace klinika 9/6 – Újraértékelés

„Az orvosoknak sosem volt mindenre válaszuk. Volt idő, amikor ha valaki beteg lett, leengedték a vérét, akár egy olajcserénél. Folyton újra kell gondolnunk, hogy mit hittünk igaznak. És újraértékelni.

Félelmetes tud lenni, amikor rádöbbensz, hogy tévedtél valamiben. De nem szabad félni meggondolni magunkat. Elfogadni, hogy a dolgok megváltoznak. Hogy már semmi nem lesz olyan, mint régen. Vagy jobb lesz vagy rosszabb. Hajlandónak kell lennünk feladni azt, amiben hittünk. Ha hajlandóak vagyunk elfogadni a valóságot és nem ragaszkodunk a meggyőződésünkhöz, pontosan ott kötünk ki, ahová tartozunk.”

Grace klinika

Bosszú 2/6 – Illúzió

„Ha úgy akarjuk, élhetünk az illúziók megnyugtató világában. Álltathatjuk magunkat a hamis valósággal. Vagy álcázhatjuk vele tényleges szándékainkat.

A bizalom a legfőbb, ha sikeresen akarsz illúziót kelteni. De tökéletes illúzióhoz a hamis valóságnak olyan igaznak kell  tűnnie, mint annak, amit elfed. Oda kell figyelnünk minden részletre. A legkisebb tökéletlenség, mint tű a léggömböt kipukkasztja az illúziót. És az igazság az illúzió mögött napvilágra kerül.”

Bosszú