Gyilkos elmék 9/1 – Amy Tan az ihletről

„Senki sem tudja, hogy miből ered az ihlet. Talán a kilátástalanságból származik. Talán egy szerencsésfordulatból vagy a múzsák kedvességéből.”

Amy Tan

Született feleségek 4/12 – Vakság

„Vakság. Nyomorúság, ami gátolja az embereket abban, hogy meglássak, ami ott van az orruk előtt. A feleségeket, akik nem érzékelik a férjüket emésztő féltékenységet. Az asszonyokat, akik nem látják be, hogy a riválisból akár jó barát is lehet. A férfiakat, akiknek nem jut el az elméjükig a bennük rejtező bűntudat. Igen, a világ tele van olyanokkal, akik nem képesek látni. De a legveszélyesebbek azok, akik vakok az önnön szívükben lakozó gonosz iránt. Hogy hogy védjük meg magunkat ezektől az emberektől? Először is nyissuk ki a saját szemünket és találjuk meg őket. Még mielőtt ők találnak meg minket.”

Született feleségek

Született feleségek 6/16 – Csábítás

„Csábítás. Bármely szappanopera rajongó megmondhatja, hogy művészete leginkább azokon gyakorolható, akiknek a szíve sebezhető.

A csábítás művészet. Kifinomult kényszerítő eszközöket használ, hogy megingassa az arra fogékonyakat. És aki egyszer elszánta magát mindent belead, hogy megkapja, amit akar. Ha pedig a csábítás sikerrel jár az, aki beadta a derekát, azt kérdi magától: Elcsábítottak vagy ezt akartam én is kezdettől fogva?”

Született feleségek

Beethoven a sorsról

„Vállald alázattal sorsodat; nem élhetsz magadnak, hanem csak másoknak; másutt, mint művészetedben nincs számodra boldogság.”

Beethoven