Grace klinika 8/3 – Munka

„Dolgozol. Tanulsz. Készülsz. Hosszú évekig, egyetlen napért. A napért, amikor belevágsz. Azon a napon mindenre készen kell állnod. De egy dologra nem készülhetsz fel soha. A lemondásod napjára.

Néha egy perc alatt történik. Felállunk. Vezérek leszünk. Látjuk az utat. Látjuk az utat és elindulunk. Akkor is ha gőzünk sincs, hová vezet.”

Grace klinika

Született feleségek 7/20 – Segítőkészség

„A segítőkészséget nem mindig a legtisztább szándék motiválja. Van, hogy másokat akarunk lenyügözni. Vagy a lelkiismeretünket elhallgatatni. Esetleg ellenszolgáltatást várunk. De olykor-olykor előfordul, hogy a jó cselekedet igazán szívből jön.

A jó tetteket sokféle szándék motiválhatja.  Néha azonban a jó cselekedetnek, rossz következményei lehetnek. Egy kollégánk tévedésének korrigálása sértődést szülhet. Otthonunk megnyitása egy barátunk előtt a barátság kárára mehet. Az igyekezet, hogy közelebb kerüljünk a házastársunkhoz, csak még távolabbra taszíthatja őt. Ezért járja a segítségnyújtásról a régi mondás, miszerint minden jó tett elnyeri méltó bűntetését.”

Született feleségek

Felhőatlasz – Határ

„Most már értem, hogy a határ a zaj és hang között csupán konvenció. Minden korlát egy elfogadott szabály, ami arra vár, hogy átlépjenek rajta. De csak akkor léphetünk át bármilyen határt, ha előbb felfogjuk, hogy azt tesszük.”

Felhőatlasz

Buddha az életről

„Az élet nem más, mint egy villámlás az égen. Elszalad, mint gyors hegyi csermely.”

Buddha