Grace klinika 8/17 – Problémák

„Megtanulunk szemfülesnek lenni. Felfedezni a problémát. A jó kérdéseket feltenni. Megtalálni a tünet gyökerét. Míg meg nem tudjuk mi is az. És szembenézünk vele. Borzasztó óvatosságot igényel. De néha túlzásba visszük. Ott is problémát gyártunk, ahol nincsen.

A szándékaink mindig tiszták. Mindig jót akarunk tenni. De a határokat szeretjük feszegetni. És van esélye, hogy túl messzire megyünk. Azt tanuljuk: „Ne árts!”, mikor azt tanuljuk, hogyan vágjuk fel az embereket. Igen, megteszünk dolgokat, amiket már régen hagynunk kellett volna. Mert nehéz beismerni, ha nincs kezelendő probléma. Nehéz elengedni. Mielőtt tovább rontanánk a helyzeten. Mielőtt óriási kárt okozunk. „

Grace klinika

Victor Hugo a sorsról

„Ha egyszer a véletlen játszani kezd veled, készülj fel rá: fordulat fordulat után ér. Ha a sors felnyitja kapuját, ontja a meglepetéseket. Ha rést ütött, az események egymás után törnek be rajta, egymást érik a meglepetések. A meglepetés homály.”

Victor Hugo

Carl Gustav Jung a lélekről

„Hogy mi a lélek, azt éppoly kevéssé tudjuk, mint azt, hogy mi az élet. Elég nagy titok ahhoz, hogy elbizonytalanodjunk, mennyi az én része a világban, és mennyi a világ része az énben.”

Carl Gustav Jung

Buddha – birtoklás

„Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tied marad.”

Buddha