Grace klinika 8/20 – Változás, elengedés

„Gyerekként mindig azt szeretnénk, hogy a dolgok ne változzanak. Ne jöjjön másik tanár. Ne költözzünk el. Maradjanak meg a barátaink. Sebészként sincs ez másképp. Hozzászoksz a felelősséghez, a nővérekhez, a kórházhoz és új munkahelyet kell találnod.

Ez is egy gyakran ismételgetett frázis: Nem léphetsz tovább, amíg nem engeded el a múltat. Az elengedés a dolog könnyebb része, de tovább lépni nehezebb. Ezért néha harcolunk ellene. Megpróbálunk mindent úgy tenni, ahogyan előtte. Bár a dolgok nem maradhatnak ugyanolyanok.Van egy pont, amikor el kell engednünk, tovább kell lépnünk. Mert nem számít milyen fájdalmas, csak így léphetünk előre.”

Grace klinika

Grace klinika 9/11 – Az eredmény

„Eljött a nagy nap. Mikor meg tudod a hírt. Az eredményt. Hogy rossz indulatú vagy jó indulatú. Hogy élni fogsz vagy sem. És Te tudni akarod. Még ha félsz is választól. Mert akkor továbbléphetsz, bármit jelentsen ez.

Azt mondják a tudatlanság boldogság. Mert ha már tudod a diagnózist és nem kedvező, nincs visszaút. Erős leszel vagy összeomlassz. Nehéz előre látni. Úgyhogy ne aggódj emiatt. Használd ki az időt mielőtt beüt a krach. Hát igen. Boldogok a tudatlanok.”

Grace klinika

Született feleségek 6/19 – Szomszédok I.

„Jó szomszédok. Szívesen adnak pár deka cukrot. Megmondják miért nem indul a kocsi. Még az elkoborolt házi kedvencet is segítenek megkeresni. És ha a jó szomszéd bajt szimatol, azonnal megjelenik. Akár hívtuk, akár nem. Jó szomszéd az, aki igyekszik segíteni másokon. Rossz szomszéd az, aki olyan ígéretet tesz, amit lehetetlenség betartani.”

Született feleségek