Grace klinika 8/21 – Vizsga

„Képzeld el, hogy az elmúlt öt évedet rezidens képzésen töltötted, hogy sebész lehess. De azaz öt év egyszer csak jelentéktelenné válik, mivel most egyetlen dolog számít. Az egyetlen dolog, ami közted és a karriered között áll egy vizsga. Egy ismeretlen város, ismeretlen hoteljében egy ismeretlen vizsgáztató tesz fel ismeretlen kérdéseket. Izgulsz? Jól teszed.

Óvoda, iskola, egyetem, az orvosi, a rezidens képzés, mind ehhez a pillanathoz vezet. Van, aki nem bírja a feszültséget. Másokat ez hajt. A lényeg, hogy nincs mit tenni. Nincs több tanulás, nincs több felkészülés. Tetszik vagy sem eljött a pillanat. Már csak egyetlen dolgot kell tenned, megjelenni.”

Grace klinika

Anatole France – vágyakzás

„Minden, ami él, az túlságosan is titokzatos. S te, kedvesem, számomra örök talány maradsz, amelynek értelme az élet gyönyöreit és a halál borzalmait rejti magában. Ne félj attól, hogy odaadod magadat nekem. Mindig vágyni fogok rád, és sohasem foglak kiismerni. Vajon valóban a miénk-e valaha is az, akit szeretünk? Vajon másvalami-e a csók és az ölelés, mint egy gyönyörűséges kétségbeesés erőfeszítése? Még amikor karjaimba szorítlak, akkor is kereslek, sohasem vagy az enyém, mert mindig kívánlak téged, s mert benned a lehetetlent és a végtelent kívánom.”

Anatole France

Grace klinika 5/15 – Múlt és jövő

„Minden beteg története ugyanúgy kezdődik. Azzal, hogy jól vannak. Az akkorral kezdődik. Kapaszkodnak abba a pillanatba, a jólét emlékébe, az akkorba, mintha azzal, hogy beszélnek róla visszahozhatnák. És közben nem veszik észre, hogy azzal, hogy nekünk mesélnek róla, orvosoknak azt jelenti nincs visszaút. Mire hozzánk kerülnek már az azutánban járunk.  És mint minden beteg története ugyanúgy kezdődik. A történet vége rajtunk múlik, a helyes diagnózisunkon és a kezelésen áll vagy bukik a beteg sorsa. És mind hősök akarunk lenni.”

Grace klinika