Grace klinika 8/23 – Elvándorlás

„Van ez a madár. Azt hiszem valami fecskeféle. Minden szeptemberben madarak ezrei hagyják ott esős Seattle-t a mexikói télért. Ezek a madarak nem hülyék. És minden évben nagy tömeg gyűlik össze Seattle-ben, hogy egy sör mellett megnézzék a vándorlásukat. Nagy vándorlásnak nevezik.

Nem tudom, hogy a madarak hogy csinálják. Ezer meg ezer mérföldet repülnek és nem tévednek el, nem repülnek bele az ablakokba, nem falják fel őket a macskák. De minden tavasszal visszatérnek. Visszatérnek ahhoz, amit ismernek. Az emberek szerint szép látvány, ahogy elrepülnek. Állítólag kivehető a pillanat, mikor egy titokzatos jelre minden madár egyszerre indul útnak.”

Grace klinika

Grace klinika 6/3 – Paranoia

„A paranoia hasznos a műtőben. A sebészek a legrosszabb esetre gondolnak. Már majdnem bezárod a metszést, nincs már vérzés, de egy hang a fejedben megszólal. Mi van, ha nem? Mi van, ha a beteg meghal és meggátolhatnád? Azért mielőtt bezárod, még egyszer átnézed a munkát. A paranoia egy sebész legjobb barátja.

Fogékonyak vagyunk rá. A félelemre és izgalomra, ha nem tudjuk mi jön. De nincs semmi értelme. Mert a sok aggódás, a sok agyalás olyasmin, ami vagy megtörténik vagy nem, csak ront a dolgokon. Sétáltass kutyát! Vagy aludj! De csinálj valamit! Na aggódj! Mert a paranoia egyetlen gyógymódja a létezés a jelenben, úgy ahogy vagy.”

Grace klinika

Egyszer volt – Új kezdet

„… Látott  jobb napokat ez igaz, de ezután is jöhetnek még szebb idők. És csak, mert az élet most épp nem olyan, amilyennek szeretnénk még nem kell mindent lerombolni. Elkezdtem gondolkodni arról, amit csinálok és amim van és arról, amit nem csinálok és amim nincs. Úgy tűnik a környéken mindenki lemondott róla, hogy elképzelje, milyen lehet egy jobb élet. De ha be tudjuk vallani magunknak, hogy amit akarunk, az létezik valahol. Akkor talán harcolni is tudunk érte. És ha harcolunk, akkor félig meg is szereztük. Igen, ez a helyzet az itteniekkel. Úgy tűnik minden reménytelen. De hirtelen valaki felbukkan és ihletet ad … , mert az első lépés egy új kezdethez az, ha elképzeljük, hogy lehet új kezdet. …”

Egyszer volt