Woodrow Wilson – Együttműködés

„Ha ököllel támadsz rám, biztos lehetsz benne, hogy az én öklöm kétszer olyan gyors lesz, mint a tiéd. De ha azt mondod, üljünk le, és beszéljük meg a dolgot, tisztázzuk a nézeteltéréseket, és ezek okát: rögtön kiderül, hogy tulajdonképpen nem is különbözik olyan nagyon a véleményünk, csak néhány pontban kell megegyeznünk, mert sokban máris egyetértünk. Ha tehát megvan bennünk az együttműködéshez szükséges türelem és őszinteség, semmi akadálya az együttműködésnek.”

Woodrow Wilson

Született feleségek 1/18 – A gyermek

„Minden gyermek a maga sajátos küldetésével születik a világra. Némelyik, hogy beragyogja napjainkat. Némelyik, hogy próbára tegye türelmünket. Némelyik, hogy célt adjon életünknek. És némelyik, hogy gondoskodjék rólunk. Így van, mikor világra jönnek, a gyermekek mindent megváltoztatnak. Különösen, ha senki sem hívta őket.”

Született feleségek

Grace klinika 2/9 – Öröm, hála, boldogság

„Köszönet, megbecsülés, hálaadás. Mindegy melyik szót használod, mind egyet jelentenek: az örömet. Örülnünk kellene, hálát adni, hogy vannak barátaink, családunk. Örülni annak, hogy élünk. Akár tetszik, akár nem.

Talán mégsem kell feltétlenül örülnünk, talán a hálának semmi köze az örömhöz. Talán a hála csak annyit jelent, hogy felismerjük, mi is az, amink van. Megköszönjük a kis győzelmeket. Az, hogy imádjuk a küzdelmet annyit tesz, hogy emberek vagyunk. Talán az ismerős dolgokért vagyunk hálásak és talán azokért is hálásak vagyunk, amiket sosem ismerünk meg. A nap végén a tény, hogy még mindig van erőnk állva maradni elég ok az ünneplésre.”

Grace klinika

Grace klinika 8/24 – Tanulás

„Egy hónapja még az egyetemen tanultak orvosoktól. Ma már maguk az orvosok. A hét év, amit rezidensként töltenek életük legjobb és legrosszabb időszaka lesz. A határaikat fogjuk feszegetni. Nyolcan könnyebb területet választanak majd. Öten megtörnek a nyomás alatt. Kettőjüket pedig elbocsájtjuk. Ez itt az aréna. Itt fognak harcolni, hogy milyen eredménnyel, az Önökön múlik.

A hét év, amit itt rezidensként töltünk, életünk legjobb és legrosszabb időszaka lesz. A határainkat fogják feszegetni. Ez itt az aréna. Itt fogunk harcolni, hogy milyen eredménnyel, az rajtunk múlik.”

Grace klinika