Grace klinika 9/16 – Kockáztatás

„Az epilepszia kezelésére van egy módszer, amely műtétileg vágja el a jobb és a bal agyfélteke közötti kapcsolatot. A cél, hogy blokkoljuk a rohamokat kiváltó jeleket. A gond csak az, hogy ezzel kiiktatjuk az agy azon képességét, hogy kommunikáljon önmagával. A balféltekének fogalma sincs mire készül a jobb. A páciensnek gondjai lehetnek a koordinációval, a memóriával, a beszéddel. Ezt a drasztikus megoldást csak akkor veszik fontolóra, ha már minden más opciót kizártak. Mert amint a sebész vágott, többé nincs visszaút.

A sebészeknek mindig jó okuk van arra, hogy kockáztassanak a rizikós, mindent vagy semmit, nincs visszaútféle műtétekkel, amik esetenként borzalmas következményekkel járhatnak. És időnként beválnak. „

Grace klinika

Született feleségek 5/2 – Szomszédok

„Igen. A jó szomszédot mindenki nagyra értékeli. Tudják azt, aki segít behordani a cuccot a házba. De nem kérdezi, hogy a fiad mért olyan kedvetlen. Aki áthozza az elkeveredett leveleket, de nem jegyzi meg, hogy a nejed elégedetlennek tűnik. Vagy aki felajánlja, hogy lenyírja a füvet, de nem dörgöli az orrod alá, hogy a férjed milyen rideg. De aki nem biztos benne, hogy a szomszédban lakó úriember valóban olyan kedves-e, mint amilyennek mutatja magát … az tegyen meg mindent, hogy jobban megismerje.”

Született feleségek

Grace klinika 1/3 – A verseny

„Egy kórházban éljük az életünket. Heti 7 nap, napi 14 órában. Többet vagyunk együtt, mint külön. Idővel a benti dolgok belepik az otthonod. Először vezess mérleget. Másodszor bármit megtehetsz, hogy legyőzd az ellenfelet. Harmadszor soha ne barátkozz az ellenséggel. Negyedszer minden, a világon minden verseny.

Más módon is túlélhetjük a versenyt, csak erről soha senki nem beszél. Magunknak kell rájönnünk. Ötödször: nem a verseny a lényeg, de nem ám, nincsenek nyertesek és vesztesek. A győzelmeinket a megmentett életek száma mutatja. És néha napján, ha okosak vagyunk, a megmentett élet a sajátunk.”

Grace klinika

Woodrow Wilson – Együttműködés

„Ha ököllel támadsz rám, biztos lehetsz benne, hogy az én öklöm kétszer olyan gyors lesz, mint a tiéd. De ha azt mondod, üljünk le, és beszéljük meg a dolgot, tisztázzuk a nézeteltéréseket, és ezek okát: rögtön kiderül, hogy tulajdonképpen nem is különbözik olyan nagyon a véleményünk, csak néhány pontban kell megegyeznünk, mert sokban máris egyetértünk. Ha tehát megvan bennünk az együttműködéshez szükséges türelem és őszinteség, semmi akadálya az együttműködésnek.”

Woodrow Wilson