Grace klinika 9/18 – Munka

„A munka lefoglalja az agyunkat. Így nem kerülünk bajba. Amikor nem dolgozunk, tétlen a kezünk. De az ördög mindig talál munkát a tétlen kezeinknek. És ha az agyad is tétlen az is az ördög játszótere lesz.

Kezdetben kellemes időtöltésnek tűnhet a semmittevés, a bajkeverés és a viccelődés. Mindenkinek szüksége van a semmittevésre, hogy a munkán kívül másra is gondolhasson. Akkor is, ha valami olyasmire kell koncentrálnia, ami egy kicsit ijesztő. Csak úgy látunk rá a dolgokra, ha eltávolodunk a munkától. És csak ha már mindenre van rálátásunk, csak akkor jut eszünkbe, hogy hol van a kezünk igazi helye.”

Grace klinika

Született feleségek 2/2 – Irányítás

„Irányítás. Észveszejtő, hogy az emberek miféle praktikákhoz folyamodnak, hogy magukhoz ragadhassák. Egyesek megtévesztésre alapoznak. Míg mások furfangos cseleket eszelnek ki. Aztán vannak, akik zsarolást alkalmaznak. Miért küzdünk így körmünk szakadtáig az irányításért? Mert tudjuk, hogy ha elveszítjük, azzal mások kezébe adjuk sorsunkat. És mi lehet ennél veszélyesebb?”

Született feleségek

Grace klinika 3/8 – Vakfolt

„A legtöbb ember nem tudja, hogy az emberi szemnek van egy úgynevezett vakfoltja a látótérben. Van a világnak egy része, amelyre szó szerint vakok vagyunk. A gond csak az, hogy néha a vakfoltunk elhomályosít olyan dolgokat is, amik fölött nem kéne átsiklani. Néha a vakfoltnak hála az életünk vidám és üde.

Ha a vakfoltunk működésbe lép, az agyunk talán nem is kompenzál. Talán meg akar védeni. „

Grace klinika