Született feleségek 8/11 – Barátok

„Mindig könnyű megállapítani, hogy kik a barátaink. Azok, akik ránk szólnak, ha pojácát csinálunk magunkból. Vagy ha hiú ábrándokkal áltatjuk magunkat. Vagy ha túlzásokba esünk. De a barátaink közül is csak a legjobbak mondják meg az igazat. Akkor is ha tudják, dühösek leszünk. … Igen, csak a barátaink mondják meg nekünk az igazat. Úgyhogy ha felhívják a figyelmünket valami gyanúsra, talán érdemes hallgatni rájuk.

Igen, a jó barátok azok, akik megmondják nekünk az igazat önmagunkról. Még ha az igazságot mi magunk vonakodunk is beismerni. Hogy még sok mindent meg kell tanulnunk. Hogy néha muszáj segítséget kérnünk. Hogy esetleg nem veszünk észre egy kiváló lehetőséget. Igen, ha megtudjuk az igazságot az gyakran más útra terelhet minket. De sosem tudhatjuk, hogy az az út hová vezet vagy hogy ki figyeli minden léptünket.”

Grace klinika 8/15 – Problémák

„Mikor mindent megpróbáltál, de a fejfájásod nem szűnik, vagy tovább köhögsz, a duzzanat nem lohad, akkor fordulsz szakemberhez. Mi sebészek évekig tanuljuk, hogyan lássuk meg a másodperc töredéke alatt, hogy pontosan mi is a probléma. A baj csak az, hogy minden idő dacára, amit a baj meglátásának tanulására fordítottunk, egyesek látóköre rettentően szűk marad. És hogyan győzhetnél meg valakit, aki a tudománnyal takarózik?

Lehet, hogy nem tetszik, de időről-időre mégis muszáj megállnunk és kitisztult fejjel meglátni a nagyobb képet. Valójában, ha rájössz, hogy rosszul nézted a dolgokat, nagyon felszabadító tud lenni. Hirtelen új utak nyílnak meg, új lehetőségek ott, ahol korábban nem voltak és minden rendbe jön, ha egy reménytelen helyzet már nem tűnik annak. Viszont olykor másképp alakulnak a dolgok.”

Grace klinika

Született feleségek 4/17 – Barátság

„Van egy szertartás, amit a barátnőim évek óta gyakorolnak. Heti egyszer összeülnek kártyázni és megbeszélik ügyes-bajos dolgaikat. Persze van ezeknek az együttléteknek más jelentősége is, aminek semmi köze a pletykához vagy a pókerhez. Minden héten egyszer emlékezteti a barátnőimet egy alapvető emberi igazságra: nincsen fontosabb az időtálló barátságnál. Különösen egy állandóan változó világban.”

Született feleségek