Született feleségek 8/15 – Segítség

„Ami a gyereknevelést illeti Lynette Scavo hozzá volt szokva ahhoz, hogy a problémákat segítség nélkül oldja meg. A férje gyakran járt el üzleti utakra, vagy rohant el fontos megbeszélésekre, vagy surrant ki 1-1 golf partira. De attól, hogy hozzá volt szokva, hogy mindent egyedül csinál. Ez nem feltétlenül volt ínyére.

Igen, vannak amikor mindannyiunknak jól jönne egy kis segítség. Amikor nagylelkűségünkért kegyetlenség a fizetség. Amikor a viselkedésünk megbánással tölt el. És amikor a jövőnk rémisztően bizonytalanná válik. Ugyanakkor vannak olyanok is, akiken már nem lehet segíteni. És akik nem hagynak maguk után mást, csak pusztulást.”

Született feleségek 7/13 – Ronda dolgok

„Minden tavasszal eszünkbe idéződik. Emlékeztet rá minden nyíló rózsa. Minden virágzó napraforgó. Minden bimbódzó liliom. Gyönyörű hely ez a világ. De sajnálatos módon tele van olyan emberekkel, akik ocsmány dolgokat művelnek. Egyfolytában.

A világ tele van olyanokkal, akik ocsmányságokat művelnek. Hogy miért viselkednek így? Valaki hazudik, hogy el ne veszítse, amit szeret. Valaki odavág, mert retteg a jövőtől. Van aki falakat épít, mert tele van megbánással. Igen. Mindenkinek megvan rá az oka, hogy miért tesz ronda dolgokat. És ha egyszer rájövünk, hogy mi az, talán képesek leszünk megfékezni.”

Született feleségek

Grace klinika 11/10 – Magány

„Volt egy férfi Maine-ben, aki teljesen egyedül élt az erdőben 30 évig. Az utolsó remetének nevezték el. 30 év emberi érintés nélkül. Beszélgetés nélkül. De magányosabbnak érezte magát, mikor elhozták onnan, mint az erdőben bármikor. A társaság ellenére is lehetünk magányosak. És ez a magány felemészthet.

Az utolsó remete meglett és elhozták őt. Ki a nagyvilágba. Sokan szomorúnak találnák az életét. Tudta, hogy mindent összevetve mégha van is valakink vagy hatalmas forgatag vesz körül, magunk vagyunk. Az akire számíthatunk, a támaszunk, a bázisunk, csak magunk vagyunk. Ha erre rájövünnk az egyedüllétünk … már egy döntés.”

Grace klinika

Grace klinika 9/21 – Fertőzés

„A fertőzés olyan, mint egy alvó szörny. Nem látod. Nem érzed. Viszont mindent meg kell tenned, amit csak tudsz, hogy urald. Mert ha a szörny felébred, már kezelhetetlen.

Az ember győzködi magát, hogy az alvó szörny nem is létezik. Pedig csak erőt gyűjtött. A fertőzés már terjed. Most már felébredt a szörny és semmit sem tehetünk ellene.”

Grace klinika

Grace klinika 1/3 – A verseny

„Egy kórházban éljük az életünket. Heti 7 nap, napi 14 órában. Többet vagyunk együtt, mint külön. Idővel a benti dolgok belepik az otthonod. Először vezess mérleget. Másodszor bármit megtehetsz, hogy legyőzd az ellenfelet. Harmadszor soha ne barátkozz az ellenséggel. Negyedszer minden, a világon minden verseny.

Más módon is túlélhetjük a versenyt, csak erről soha senki nem beszél. Magunknak kell rájönnünk. Ötödször: nem a verseny a lényeg, de nem ám, nincsenek nyertesek és vesztesek. A győzelmeinket a megmentett életek száma mutatja. És néha napján, ha okosak vagyunk, a megmentett élet a sajátunk.”

Grace klinika