Grace klinika 10/5 – Elkötelezettség

„Megmondom mit tanultam az orvosi egyetem első napján. Azt, hogy alaposan gondoljam meg, hogy sebész akarok-e lenni, mert maximális elkötelezettséget kíván. Mindig a maximumot kell nyújtanom, amikor belépek a műtőbe, hiszen az asztalon fekvő páciens sorsa az én kezemben van. Tudni kell, amikor belevágok tudom mit csinálok. Nincs még egy foglalkozás, amelyhez ennyi idő, koncentráció és elkötelezettség szükséges. Kivéve talán az anyaság.

Mi van, ha megoszlik a figyelmünk? Mi van ha nem tudunk mindent beleadni? Akkor már nem is maradt semmink? Lehet, hogy csak más utat kell találnunk. Elmondom, hogy mi az ijesztő. Mi van, ha nem nyújthatunk 100%-ot? Lehet, hogy csak vissza kell mennünk az elejére, és mindent újrakezdenünk.”

Grace klinika

Grace klinika 5/6 – Háború

„Egy sebésznek minden beteg egy csatatér. Ők a terepünk, ahol előretörünk, visszavonulunk és eltávolítjuk az összes aknát. És mikor már azt hiszed megnyerted a harcot. És a világ újra biztos hely, akkor jön egy újabb akna.

Néhány háború nem ér véget. Néhány csak nehezen kialkudott fegyverszünettel. Egyes háborúk teljes győzelemmel végződnek. Mások fegyverszünettel. Néhány háború reménnyel zárul. De ezek a háborúk semmik a legrémisztőbb háborúhoz képest, amit még meg kell vívnunk.”

Grace klinika

Nelson Mandela – önismeret

„Nincs annál megdöbbentőbb élmény, mikor valaki olyan helyre tér vissza, amit valaha nagyon jól ismert, és rájön, hogy a hely semmit, ő maga viszont rengeteget változott.”

Nelson Mandela

Bosszú 2/1 – Végzet

„Végzet. A hit abban, hogy az élet értelme egyetlen cél és hit a sors kezében. Apa és lánya. Fivér és huga. Anya és gyermeke. A vér szerinti kötelék éppoly elszakíthatatlan, amilyen örök. De a választott kötelékeink határozzák meg az utat, amit járnunk kell. Szerelem kontra gyűlölet. Hűség kontra árulás. A valós végzetünkre csakis az út végén derülhet fény.

Egyesek szerint a hit a végzetben elveti a szabad akarat létét, hogy az önrendelkezés joga nem győzhet a sors jelenlétében. Az igazság az, hogy a végzetnek csupán egy részét tudjuk irányítani, a sorsot, amit másoknak szánunk.”

Bosszú