Grace klinika 10/16 – Átmenet

„Van egy szakasz, amit át kell vészelnünk szüléskor. És ez a legnehezebb része. Úgy nevezik az átmeneti szakasz. Nagyon keményen kell nyomni. És sokáig. Kimerülünk. Elfáradunk. És az erőfeszítésnek nincs látható eredménye. Ebben az átmeneti szakaszban úgy érezzük, nem bírjuk tovább. De csak azért, mert már olyan közel van a cél.

Az átmenet mozgás. Az élet egyik részéből egy egészen újba. Olyan, mint egy hosszú, ijesztő sötét alagút. De ki kell jönnünk a másik oldalon. Mert ami ott vár Ránk, az csodás lehet.”

Einstein a csodáról

„A csoda egy kivétel a törvények alól, ezért ahol nincsenek törvények, ott kivételek, azaz csodák sem létezhetnek.”

Einstein

Született feleségek 8/1 – Legjobb barátok

„Minden háziasszony tudja, hogy miután a vendégek elmentek, sok munka vár még rá. És csak a legjobb barátok maradnak azután is, hogy a mulatságnak vége, hogy a kupit eltakarítsák. Segítenek a cipekedésben. Beszállnak a munkába, hogy könnyítsenek a terheken. És a legkellemetlenebb feladatokat is vállalják. És persze nincs kellemetlenebb feladat, mint megszabadulni egy hívatlan vendégtől. … Így bizony, csak a legjobb barátok maradnak, ha a mulatságnak vége, hogy a kupit eltakarítsák. Még akkor is ha az a kupi nagyobb mint, amit bevállaltak volna.

Csak a legjobb barátok maradnak azután is, hogy a mulatságnak vége, hogy segítsenek eltakarítani. Lemosni a bűnös lelkiismeret fájdalmát. Összeszedni egy széthulló házasság darabkáit. Elsöpörni a titkot őrző magányát. Igen, jó, ha vannak barátaink, akik segítenek rendbe szedni a romjainkat. De minden háziasszony tudja jól, hogy amint egy mocskot eltüntetünk jön a következő. És könnyen lehet, hogy máris ott találjuk magunkat ahonnan indultunk.”

Született feleségek