Gyilkos elmék 12/8 – A megtisztulás

„Isten olykor háborgó vizekre visz minket. Nem azért, hogy belefulladjunk, hanem hogy megtisztuljunk.”

ismeretlen

Osho a türelemről és szeretetről

„A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni.”

Osho

Grace klinika 6/19 – Szülők

„A pszichológusok szerint életünk minden aspektusa, minden gondolatmenetünk és viselkedésmintánk a szüleinkhez fűződő kapcsolatunk következményei. Hogy voltaképp minden kapcsolatunk csak egy újabb verziója annak a legelső kapcsolatunknak. És csak mi próbáljuk újra és újra helyrehozni.

Ez a legfontosabb munka a világon. Lehet, hogy engedély kéne a gyakorlásához, de a legtöbben az írásbelin se mennénk át. Van, akinek megy ez. Erre születtek. Mások másban jók. De a jó hír az, hogy természetszerűleg nem kell egyedül csinálni. Egész életedben agyalhatsz, de csak akkor tudod meg, hogy milyen szülő lennél, ha nem beszélsz róla, hanem csinálod.”

Grace klinika

Henry Ford a sikerről

„Ha a sikernek egyáltalán van titka, ez abban a képességben áll, hogy észrevegyük a másik ember szempontját, és a dolgokat egyszerre nézzük az ő oldaláról és a magunkéról is.”

Henry Ford