Gyilkos elmék 12/20 – Katherine Anne Porter a múltról

„A múlt soha nem ott van, ahol azt hittük, hogy hagytuk.”

Katherine Anne Porter

George Orwell a hatalomról

„A hatalom abban rejlik, hogy az emberi lelkeket darabokra tépjük, s aztán olyan új alakban rakjuk össze, amilyenbe akarjuk.”

George Orwell

Született feleségek 3/9 – Veszélyes férfiak

„Veszélyes férfiak járnak közöttünk és nem mindig tudhatjuk biztosan, hogy kik ők vagy hogy milyen titkokat rejtegetnek. De ha legrosszabb sejtéseink beigazolódnak. Cselekedhetünk. Ha a szándékaik lelepleződtek. Lépéseket tehetünk, hogy megvédjük magunkat és szeretteinket. Valóban, veszélyes férfiak szörnyű károkat okozhatnak. De olykor a legnagyobb veszélybe önmagukat sodorják.”

Született feleségek

Grace klinika 4/4 – Hibák, megbántás, megbocsátás

„Az életben csak egyetlen dolog biztos. Leszámítva a halált és az adózást. Mindegy mennyire próbálkozol. Mindegy mennyire jók a szándékaid. Akkor is hibázni fogsz. És megbántasz másokat. És téged is megbántanak. És ha fel akarsz épülni csak egyetlen dolgot mondhatsz: megbocsátok.

Bocsáss meg és felejts! Ezt mondják. Ez jó tanács, de nem túl gyakorlatias. Ha megbántanak vissza akarunk vágni. Ha valaki igazságtalan mi igazságra törekszünk. Megbocsátás nélkül a régi viták nem ülnek el. A régi sebek nem hegednek. És a legtöbb, amit remélhetünk az az, hogy egy nap szerencsénk lesz és feledni tudunk.”

Grace klinika