Gyilkos elmék 13/8 – Oscar Wilde – olvasmány

„Mindig nálam van a naplóm. Mindig kell lenni valami jó olvasmánynak az embernél a vonaton.”

Oscar Wilde

Grace klinika 3/13 – Remény

„Senki nem azt tervezi, hogy az élete csak úgy eltelik. Mind azt hisszük, hogy nagy emberek leszünk. És attól a naptól fogva, hogy eldöntjük, sebészek leszünk tele vagyunk szép reményekkel az új feladatokat és az embereket illetően, akiken segítünk majd. Hisszük hogy megváltjuk a világot. Szép reményeink vannak azzal kapcsolatban, hogy kik leszünk és hová jutunk. És egyszer ott leszünk.

Mind azt hisszük, hogy nagyok leszünk és csalódunk, ha a reményeink nem valósulnak meg. De néha a reményeink alaptalanok. Néha amire számítunk könnyen elhaványul amellett ami váratlanul ér. Miért ragaszkodunk a reményeinkhez? Mert amire számítunk az tartja bennünk a lelket. A reményeink tartanak talpon. Amire számítunk az csak a kezdet. Amire nem számítunk attól változik meg az életünk.”

Grace klinika

Született feleségek 7/15 – Búcsú

„Sokféle módja van a búcsúzásnak. Vannak, akik kezet ráznak. Mások kedvesen integetnek. Néhányan pedig szeretik megölelni egymást. Aztán vannak olyanok is, akik nem hajlandóak távozni, míg valaki azt nem mondja nekik, hogy tűnés.

Elmenni sosem könnyű. De eljön az idő, amikor tovább kell lépnünk. Hogy hátunk mögött hagyhassuk a gyerekkort. Hogy lezárhassuk a múltat. Hogy jó szülők lehessünk. Igen. Búcsút venni sosem könnyű. Különösen azoknak, akiknek nincs hová menniük.”

Született feleségek