Grace klinika 11/3 – Sebezhetetlenek

„… A sebészek sebezhetetlenek. Nem szeretünk védtelenek lenni. Mert pontosan tudjuk, milyen mély lehet egy seb. De a sebezhetőség nem az erő ellentéte, hanem szükséges dolog. Rá kell vennünk magunkat hogy megnyíljunk. Hogy megmutassuk magunkat. Hogy mindent beleadjunk. És imádkozunk, hogy elég legyen. Különben nem érünk célba.”

Grace klinika

Született feleségek 1/5 – Betolakodók

„Az ember természeténél fogva örökösen óvakodik a betolakodóktól és bejutásukat igyekszik megakadályozni. De mindig lesznek olyanok, akik erővel furakodnak be az életünkbe, mint ahogy olyanok is, akiket mi magunk engedünk be. De aggodalomra leginkább azok adnak okot, akik odakintről figyelnek minket, akiket igazán sosem ismerünk meg.”

Született feleségek

Grace klinika 8/6 – Őszinteség

„Egy gyerekkel egyszerű. Egy sírás egyenlő éhes vagy. Másik sírás fáradtság. Csak felnőttként kezdünk bonyolulttá válni. Rejtegetni kezdjük az érzéseinket. Falakat húzunk. És a végén már nem tudjuk mit is gondol vagy érez a másik. Akaratunkon kívül az álcázás nagy mesterei leszünk.

Nem mindig könnyű őszintének lenni. Van, hogy mégis muszáj meglépnünk. Van, amit viszont jobb magunkban tartani. A bambát adni. Ha minden porcikád ellenkezik is. Így hát hallgatsz, őrzöd a titkot és más utat találsz a boldogsághoz.”

Grace klinika

Született feleségek 7/13 – Ronda dolgok

„Minden tavasszal eszünkbe idéződik. Emlékeztet rá minden nyíló rózsa. Minden virágzó napraforgó. Minden bimbódzó liliom. Gyönyörű hely ez a világ. De sajnálatos módon tele van olyan emberekkel, akik ocsmány dolgokat művelnek. Egyfolytában.

A világ tele van olyanokkal, akik ocsmányságokat művelnek. Hogy miért viselkednek így? Valaki hazudik, hogy el ne veszítse, amit szeret. Valaki odavág, mert retteg a jövőtől. Van aki falakat épít, mert tele van megbánással. Igen. Mindenkinek megvan rá az oka, hogy miért tesz ronda dolgokat. És ha egyszer rájövünk, hogy mi az, talán képesek leszünk megfékezni.”

Született feleségek