Grace klinika 11/18 – Álmok

„Képzeljék el, hogy milyen életet akartak élni? És hogy kivel akarták leélni? A munkát, amire vágytak. Olyan életet élnek, amilyet megálmodtak maguknak? Így akartak élni? Ha felnőttek.

Nyissák ki a szemüket. Nézzenek jól körül. Na milyen? Tetszik, amit látnak? Emlékezzenek vissza, amikor kicsik voltak. Olyan életet élnek, amilyet elképzeltek maguknak? Vagy még mindig valami nagyobbról álmodoznak?”

Grace klinika

Nelson Mandela – önismeret

„Nincs annál megdöbbentőbb élmény, mikor valaki olyan helyre tér vissza, amit valaha nagyon jól ismert, és rájön, hogy a hely semmit, ő maga viszont rengeteget változott.”

Nelson Mandela

Grace klinika 8/10 – Csapások

„Egy hirtelen becsapódás áldozatait a legnehezebb kezelni. Ők nem csak az ütközés miatt sérülnek, hanem utána is. A centrifugális erő mozgásban tartja őket. Kirepülnek az autóból át a szélvédőn. A belső szerveik a csontokhoz ütődnek. A testük újra és újra megsérül. Így sosem tudhatjuk, hogy valójában mekkora is az okozott kár. Míg meg nem állnak.

Nem készülhetünk fel egy váratlan csapásra, nem védekezhetünk, mert az beüt a semmiből és hirtelen az addigi életünk szerte foszlik örökre.”

Grace klinika

Grace klinika 2/2 – Telhetetlenség

„Volt egy nénikém, aki ha töltött nekünk valamit, mindig azt mondta: Szólj, ha elég! A nénikém azt mondta: szólj ha elég, de persze nem szóltunk. Soha nem mondjuk, hogy elég, hiszen mindig ott a lehetőség, hogy még többet kapjunk. Több tequila, több szerelem, több akármi. A több jobb.

Mondani kell valamit a félig teli pohárról. Arról, hogy mikor mondjuk azt, hogy elég. Elmosodik a határvonal. A szükséges a vágy barométere. Csak és kizárólag az egyéntől függ és attól, hogy mi az, amit beletöltenek. Néha csupán csak kostolót akarunk, máskor meg nem létezik olyan, hogy elég. A pohár feneketlen és mindig egyre többet akarunk.”

Grace klinika

Isaac Newton – megismerés, felfedezés

„…olyan vagyok, mint a tengerparton játszó gyermek, aki játék közben imitt-amott egy, a szokottnál laposabb kavicsot vagy szebb kagylót talál, míg az igazság nagy óceánja egészében felfedezetlenül terül el tekintetem előtt.”

Isaac Newton