Carl Gustav Jung a gyermekről

„Mielőtt meg akarunk valamit változtatni egy gyerekben, vizsgáljuk meg, hogy nem olyasmiről van-e szó, amit inkább magunkban kellene megváltoztatni.”

Carl Gustav Jung

Grace klinika 9/14 – Változás

„Nem szeretem a változást. Az onkologiában sejtátalakulásnak nevezik, amikor az egészséges sejt rosszindulatúvá válik. A nyavalyások a szemünk láttára válnak toxikussá. Szóval én azt mondom …  a változás rossz dolog.

A változás fura dolog. Nem mindenki képes feldolgozni. Váratlanul érheti az embert. A világ megváltozik körülöttünk. Átalakul az életünk. És észrevesszük, hogy kicsúszott a talaj a lábunk alól. Minden bizonytalanná válik és már nincs visszaút. Az egész világ megváltozik a felismerhetetlenségig. És nem tehetünk elleni semmit. Megrekedünk, mert a jövő a képünkbe bámul. És talán nem tetszik, amit látunk. Ahogy mondtam, nem kedvelem a változást. „

Grace klinika

Bosszú 1/11 – Kényszer

„A kényszerítő körülmény jogi kifejezés arra, ha valakit fizikai erőszakkal vagy lelki terrorral rávesznek valamire. Ha a kényszerítés alanya érzelmileg instabil, az eredmény erőszakos, egyszer s mind  kiszámíthatatlan lehet.

A kényszerítő körülmény kétféleképpen hat a kapcsolatokra. Vagy elszakítja egymástól az embereket, vagy megerősíti a szövetségüket egy közös érdekért.”

Bosszú