Ég velünk – hit vs vallás

„Fontos hogy megértsük a különbséget hit és vallás között, mert a hithez nem kell tudni a kész válaszokat. A hit az egy érzés. Illetve egy előérzet, hogy van valami nagyobb erő, ami összeköti az egészet. Bennünket is ez köt össze. Ez az érzés, sejtelem, az Isten.”

Ég velünk

Gyilkos elmék 6/8 – Garcia – Emberiség

„Hiszem hogy az emberiség konfliktusból született talán. Ezért van mindnyájunknak sötét oldala is. Vannak, akik ezt választják. Másoknak nincs választásuk. Mi többiek küzdünk ellene. Végül azonban megszokottá válik, mint a levegõ. Eljön, az idõ mikor szembe kell néznünk az igazsággal, önmagunkkal. Számomra eljött e nap.”

Garcia

Grace klinika 7/23 – Egyedül

„Mindig azt mondtam, egyedül jobb nekem. Ott lenne a munkám, a barátaim. De hogy valaki folyton velem legyen? Több baj jár vele, mint haszon. De úgy látszik túl léptem ezen.

Okkal mondtam, hogy egyedül jobb nekem. Nem azért, mert azt hittem, hogy boldog leszek. Hanem, mert azt hittem, ha szeretek valakit, de mégis véget ér, azt nem élem túl. Egyedül sokkal könnyebb. Mert mi van, ha rájössz, hogy szerelmet akarsz, de nem kapod meg. Élvezed? És építessz rá? Mi van ha e köré építed az életed? És aztán szétesik. Túl lehet élni azt a fájdalmat. A szerelmet elveszteni olyan mint egy szervkárosodás. Mint a halál. A különbség az, hogy a halál véget ér, de ez örökké is eltarthat.”

Grace klinika

Grace klinika 9/8 – Varázs

„A legtöbb ember utálja a kórházat, de a gyakornokok nem. Számukra a kórház varázslatos hely. Költői. A gépek ritmusa. A műtős köpenyek suhogása. Egy hely tele ígéretekkel, izgalommal, meglepetéssel. Egy hely, ahol az álmok valóra válhatnak.

Nincs szükség hárfaszóra, madárdalra és égből aláhulló rózsaszirmokra. És vannak napok, amikor a románc meghal, de csak nézz körül. A dolgok lenyűgözőek, ilyenkor állj meg egy percre, élvezd a szépséget. Érezd a varázst. Szívd magadba, mert nem tart örökké. A románc meghal. történnek dolgok és az emberek változnak. A szerelem is meghal. De talán nem ma.”

Grace klinika

Grace klinika 8/14 – Szerelem és fájdalom

„Van úgy az életünkben, hogy a szerelem tényleg mindent legyőz. A kimerültséget, az alváshiányt, mindent. És van úgy is, hogy a szerelem semmi mást nem hoz, csak fájdalmat.

A fájdalmat mindig csillapítanunk kell. Néha úgy csillapítjuk, hogy kihozzuk a legtöbbet abból, ami van. Néha belefeledkezünk belefeledkezünk a pillanatba. És néha csak úgy csillapíthatjuk a fájdalmat, ha fegyverszünetet kötünk.”

Grace klinika