Egyszer volt – Új kezdet

„… Látott  jobb napokat ez igaz, de ezután is jöhetnek még szebb idők. És csak, mert az élet most épp nem olyan, amilyennek szeretnénk még nem kell mindent lerombolni. Elkezdtem gondolkodni arról, amit csinálok és amim van és arról, amit nem csinálok és amim nincs. Úgy tűnik a környéken mindenki lemondott róla, hogy elképzelje, milyen lehet egy jobb élet. De ha be tudjuk vallani magunknak, hogy amit akarunk, az létezik valahol. Akkor talán harcolni is tudunk érte. És ha harcolunk, akkor félig meg is szereztük. Igen, ez a helyzet az itteniekkel. Úgy tűnik minden reménytelen. De hirtelen valaki felbukkan és ihletet ad … , mert az első lépés egy új kezdethez az, ha elképzeljük, hogy lehet új kezdet. …”

Egyszer volt

Victor Hugo a szeretetről

„Ha valaki szeret vagy szeretett, érje be vele. Többet ne is kívánjon magának. Más gyöngyszemet hiába is kívánna magának az élet sötét redői közt. Szeretni annyi, mint tökéletessé válni.”

Victor Hugo

Grace klinika 8/22 – Carpe diem

„Carpe diem. Borzasztóan irritál ez a kifejezés. Hogy tervezzük, akkor az életünket, a karriert, a családot, ha mindig csak a mának élünk. Ha minden nap minden percét megragadnánk, nem lennének orvosok. Ki csinálná végig az orvosit? Túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy a mában éljünk. Bármit is jelentsen ez.

Na jó, igazuk volt a rómaiaknak. Élvezned kell az életedet. Élni azt jelenti, hogy minden reggel, amikor felkelsz választanod kell. Vagy megragadod az élet minden pillanatát és a jövőre gondolsz jöjjön bármi. Vagy behúzod a függönyöket és kizárod a napfényt.”

Grace klinika