Grace klinika 12/8 – Tűz

„Azt mondják a tüzet tűzzel kell oltani. Ezt csinálják az orvosok. Vágunk, hogy ellássuk a sebeket. Fájdalmat okozva gyógyítunk. Tápláljuk az égést. De a tűzzel játszani veszélyes dolog.

Mikor meggyújtjuk a gyufát, azt hisszük, urai vagyunk a helyzetnek. Szeretjük azt hinni, hogy mindent mi irányítunk. De a tüzet nem könnyű kordában tartani. És amikor azt hisszük, hogy eloltottuk újra fellobban, levegőt kap, forróbb és fényesebb lesz, mint valaha.”

Grace klinika

Benjamin Button különös élete – Az élet

„Lesznek nagyszerű és rossz pillanataid. Remélem, te tele leszel jóval. Remélem, látsz majd olyanokat, amin ledöbbensz. Remélem, érzel olyat, amit addig még sosem éreztél. Remélem, találkozol emberekkel, akik másként látják a világot. Remélem, olyan életed lesz, amire majd büszke lehetsz. De ha mégsem, remélem, lesz erőd, hogy újrakezdd.”

Benjamin Button különös élete

Született feleségek 7/16 – Szülők

„A kertvárosok tele vannak szülőkkel. És minden szülőnek megvan a maga stílusa. Vannak a fegyelmezők. Vannak a fojtogatók és az alkudozók. De egy valamiben mindannyian egyformák. Mind imádnak pálcát törni a szomszéd szülő fölött. … Igen, minden szülőnek megvan a maga stílusa, de a lelke mélyén mind attól fél, hogy rosszul csinálja.”

Született feleségek