A holló – szeretet

„A fáklyaként lángoló házból végül csak egy rakás hamu maradt. Régen azt hittem, ilyen sorsra jut minden: a család, a barátok, az érzések. De ma már tudom,  hogy néha a szeretet állja a próbát; két embert, akik egymásnak születtek, semmi sem választhat el egymástól. Ha elszakítanak tőlünk valakit, akit szeretünk, úgy adhatunk neki hosszú életet, ha a szeretetünk sosem szűnik. A házak leégnek, az emberek meghalnak, de az igazi szeretet örökké tart.”

A holló

Grace klinika 8/24 – Tanulás

„Egy hónapja még az egyetemen tanultak orvosoktól. Ma már maguk az orvosok. A hét év, amit rezidensként töltenek életük legjobb és legrosszabb időszaka lesz. A határaikat fogjuk feszegetni. Nyolcan könnyebb területet választanak majd. Öten megtörnek a nyomás alatt. Kettőjüket pedig elbocsájtjuk. Ez itt az aréna. Itt fognak harcolni, hogy milyen eredménnyel, az Önökön múlik.

A hét év, amit itt rezidensként töltünk, életünk legjobb és legrosszabb időszaka lesz. A határainkat fogják feszegetni. Ez itt az aréna. Itt fogunk harcolni, hogy milyen eredménnyel, az rajtunk múlik.”

Grace klinika

Grace klinika 5/16 – Hatalom

„Történik valami, mikor az emberek megtudják, hogy orvos vagy. Nem azt látják már benned, ami vagy hanem valami sokkal többet. Ilyennek kell lássanak minket. Isteneknek. Másképp olyanok lennénk, mint mások. Bizonytalanok. Ijedtek. Normálisak. Eljátszuk, hogy erősek vagyunk. Higgadtak maradunk. És titkoljuk, hogy nagyon is emberek vagyunk.

A betegek isteneknek tekintenek. Vagy szörnyetegnek tartanak, de valójában emberek vagyunk. Elrontunk dolgokat. Eltévedünk. A legjobbaknak is van rossz napjuk. Mégis tovább lépünk. Nem ülünk a babérjainkon és nem az eddig megmentett életeknek örülünk. Mert mindig van valaki, akin segíteni kell. Kényszerítjük magunkat, hogy próbálkozzunk. Tanulunk. Azt remélve, hogy talán egy nap jobban hasonlítunk majd az istenekre, akikre a betegeinknek szüksége van.”

Grare klinika