A remény rabjai – a zene és a szabadság

„A mai napig sincs fogalmam, miről énekelt az a két olasz nő, és nem is érdekel. Nem kell mindent kimondani. Olyan megfoghatatlan szépség áradt belőle, amit szó le nem írhat, amibe belefacsarodik a szíved. Azok a hangok magasabbra, messzebbre szárnyaltak, mint amiről valaha is álmodtunk. Mintha gyönyörű madár szállt volna a kalitkánkba, és dala nyomán leomlottak volna a falak. Ha csak egy röpke pillanatra, de a legutolsó rab is szabadnak érezte magát.”

A remény rabjai

Született feleségek 7/16 – Az élet értelme

„Sok minden van, amiben örömünket leljük. Süteményt sütni a barátainknak. Egy jót nevetni. A rászorulókon segíteni. Mind-mind jó dolog. De mindaz, amiben örömünket leljük nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy értelmet adjon az életünknek, ha nincs, akit szeressünk.

Az élet rövid, ezért fontos, hogy az értelmét keressük. Megtaláljuk a lányunk mosolyában, a barátság melegében vagy a hit vigaszában. De vannak olyanok is, akik azáltal adnak értelmet életüknek, hogy meghoznak egy nagy áldozatot.”

Született feleségek

Született feleségek 5/22 – Álarc

„Maszkok. Van belőlük minden házban. Némelyeket egy évben egyszer vesznek fel, hogy a szomszédokat ijesztgessék. Másokat alkalmanként viselnek egy-egy munkához. Megint másokat felraknak minden páratlan csütörtökön. Aztán van az a fajta maszk, amit egyes férfiak nap, mint nap viselnek. Egy barátságos mosoly, ami a leghitványabb szándékot rejti.

Mindenki visel valamiféle álarcot. Úgyhogy nagyon kell figyelni, hogy megleljük a mögötte rejlő igazságot. Némelyek az öregség miatti félelmüket leplezik vele. Mások a pénzügyi csődtől való rettegésüket rejtik alá. Megint mások egy szűnni nem akaró szerelmet takargatnak vele. És aztán ott vannak azok, akik levetik az álarcukat. Ha a szemükbe nézünk meglátjuk, hogy valójában kik és hogy pontosan mire is képesek”

Született feleségek