Erica Jong a kockázatról

„Aki nem vállalja a kockázatot, az sokkal többet kockáztat.”

Erica Jong

Einstein a világról

„A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.”

Einstein

Grace klinika 9/22 – Csoda

„Olyan, hogy varázslat nem létezik, legjobb tudásunk szerint. És bár sebészként az emberi test sejtekből, szövetekből és szervekből álló tekervényes hálózatát tanulmányozzuk, ha valami elromlik … szörnyen borzasztóan elromlik, csak néhány kártyánk van arra, hogy összerakjunk egy testet. De létezik egyfajta hatalom, valójában inkább varázslat és ha egyszer összejön, akkor az bizony maga a csoda.

Sebészként számunkra nem ismeretlen az emberi test minden törése és szakadása. Mi több a húszas éveink javát arra áldozzuk, hogy minden lehetséges módját megtanuljuk miként legyen ismét egész. De vannak sebek, amiket a sebész  sem tud meggyógyítani, egymaga nem. Ahhoz olyan erő kell, ami nekünk nincs. … Olyan, hogy varázslat nem létezik az olyan hagyományos abraka-dabra dzsin a palackba módon. De az varázslatos, hogy bár tudjuk, hogy nem minden javítható, a legtöbb dolog mégis túlélhető.”

Grace klinika