Francois de la Rochefoucauld – az igazi barát

„Az igazi barát a legnagyobb kincs – és minden kincs közül ennek megszerzésére gondolunk legkevesebbet.”

Francois de la Rochefoucauld

Grace klinika 7/10 – Gyógyulás

„A műtét utáni első 24 óra kritikus. Minden lélegzetet, minden vizeletet gondosan lejegyeznek és elemeznek. Ünnepelnek vagy gyászolnak. De mi van a következő 24 órával? De mi van, ha ez egy napból kettő lesz és a hetekből hónapok. Mi van ha már elmúlt a közvetlen veszély. Ha a gépeket kikapcsolták és eltűntek az orvosok és nővérek. A műtéttel megmentenek, de utána, a műtét után jön csak a gyógyulás. De mi van, ha nem?

Minden műtét célja a teljes gyógyulás. Hogy jobbak legyünk, mint előtte voltunk. Egyesek gyorsan gyógyulnak és azonnal megkönnyebbülnek. Mások fokozatosan épülnek fel és csak hónapok, évek múltán eszmélnek rá, hogy már jól vannak. Egy műtét után a legnehezebb a türelem. De ha túléljük az első pár hetet és hónapot, ha még hiszünk a gyógyulásban, akkor visszakaphatjuk az életünket. De ott van az a ha.”

Grace klinika

Grace klinika 9/5 – Küzdelmes napok

„Néha a dolgok kicsúsznak a kezeid közül. Nem tudsz változtatni rajtuk. Nem tudod kedvedre formálni őket. Nem számít, hogy már 45 perces késésben vagy. Még nem fésülködtél meg, még reggelit sem csináltál és éppen agyvérzést kapsz miközben csak ülsz, haldokolsz, haldoklasz belülről.

Lélegezzen Dr Yang. Ne legyen durva. Az csak álca. A mai nők nem bájosok, az a természet megsértése. A középszerű orvosok árnyékban érzik magukat, majd a közelében. Ne kisebbítse magát miattuk. Ne keressen itt barátokat. Úgysem fog találni. Itt nincs olyan ember, aki képes lenne magát megérteni. Ne is reménykedjen. Ha szerencsés egy nap, ha már öreg és ráncos, mint én talál egy ifjú orvost, aki a hivatásán kívül nem tisztel semmit. És tanítja őt, mint én magát. Addig olvasson egy jó könyvet. Magában van nagyság Dr Yang, ne okozzon csalódást.”

Grace klinika