Grace klinika 10/15 – Elengedés

„Tudják, hogy van farokcsontjuk. Az régebben farok volt. A rózsaszín rész a szemünk sarkában pedig egy harmadik szemhéj volt. A féreg nyúlvány régebben segített az emésztésben. Most semmit sem csinál. Az evolúció története arról szól, mit hagytunk hátra. Mitől váltunk meg. A testünk csak ahhoz ragaszkodik, amihez feltétlenül szüksége van. És ha valamit már nem használunk, lemondunk róla. Elengedjük.

Miért olyan jó érzés megszabadulni dolgoktól? Kifakadni. Elengedni. Talán azért, mert amikor rájövünk, hogy mennyire kevés kell az életben maradáshoz akkor jövünk ár, milyen erősek is vagyunk valójában. Amikor már tényleg csak annyink van, amennyi kell. Hogy csak ahhoz ragaszkodjunk, ami nélkül nem tudunk élni. Ami kell. Nemcsak a túléléshez. Hanem a gyarapodáshoz.”

Grace klinika

Született feleségek 6/6 – Szabályok

„Olyan rengeteg szabály van ezen a világon. Ezért kell még gyerekkorunkban  elkezdeni megtanulni őket. Világosan megmondják nekünk, hogy ne beszéljünk csúnyán. Hogy a vizsgákon tilos csalni. És hogy nem szép dolog hazudni a barátainknak. Hogy olyan férfi után sovárogni, aki nem a miénk, bűn. És az olyat megcsalni, aki a miénk, szintén. Szabályok közt cseperedünk fel és felnőttként mégis megszegjük őket. Tökéletesen megfeledkezve arról, hogy ha valaki rajta kap minket, akkor jön a büntetés.”

Született feleségek

Elbert Hubbard az életről

„Az élet a jövőre való előkészület; a jövőre pedig úgy tudunk a legjobban felkészülni, ha úgy élünk, mintha nem is létezne jövő.”

Elbert Hubbard