Gyilkos elmék 11/13 – Honore de Balzac az anyai szívről

„Az anyai szív egy mély szakadék, melynek fenekén mindig megbocsátást találsz.”

Honore de Balzac

Grace klinika 6/11 – Változás

„Azt gondoljuk, hogy életünk nagy változásai lassan történnek. Idővel. De ez nem így van. A nagy dolgok egy perc alatt mennek végbe. Felnőtté válni. Szülővé válni. Orvossá válni. Az egyik percben még nem vagy az. Aztán azzá leszel. Ha megkérdezzük bármelyik orvost pontosan tudni fogja, mikor lett orvos. Többnyire nem a diplomaosztón. Bármi is az, senki nem felejti el. Néha észre sem veszed, hogy valami megváltozott. Azt hiszed, hogy te Te vagy és az életed nem változik, de egy nap felébredsz körül nézel és már semmi sem ismerős. Egyáltalán semmi.

Sosem felejted el a percet, amikor orvos lettél. Átbillen valami. Többé már nemcsak beöltözöl. A fehér köpeny már a tied. De az lehet, hogy nem látod meg, mikor orvos leszel, megváltozol.”

Grace klinika

Grace klinika 11/15 – Vészhelyzet, baj, lista

„Gyerekek. Kulcs. Családi fotoalbum. A lista, amit átveszünk magunkban elalvás előtt. Azok a dolgok vannak rajta, amit vinnünk kell vészhelyzet esetén. A lista megnyugtat bennünket. A gyerekek. A kulcs. A családi fotoalbum. Amikor tűz üt ki cunami idején. Amikor a föld tényleg megremeg. Emlékszünk a listánkra? Vagy csak igyekszünk elbújni?

Mi az, amit magunkkal viszünk baj esetén? Gyerekek. Kulcs. Családi fotoalbum. A lista semmit nem ér, ha a baj úgy kezdődik, hogy nem tudjuk, a férjünk megcsal-e azzal a nővel. Az egy egészen más földrengés.”

Grace klinika