Gyilkos elmék 1/9 – Robert Oxton Bolton a hitről

„A hit nem az emberi agy szülöttje. A hit az, ami az agyat uralja.”

Robert Oxton Bolton

Bosszú 1/17 – Igazság

„A történelem egyik leghíresebb ügyvédje azt mondta egyszer: Nem létezik igazság sem a bíróságon, sem azon kívül. Talán, mert az igazság eleve elhibázott fogalom. A végső döntés úgyis tizenkét embertől függ. Emberektől, akik tapasztalataik, előítéleteik és érzéseik alapján döntik el, mi a jó és mi a rossz. Ezért vav, hogy mikor a rendszer cserbenhagy minket, saját igazságot akarunk szolgáltatni.

Az igazság, akár a szépség relatív. Egyesek ártatlan áldozatot látnak. Mások a gonoszt, aki csak azt kapta, amit megérdemelt. „

Bosszú

Grace klinika 5/8 – Kötelék

„Intenzív dolog, ami egy műtőben zajlik. Mikor egy élet a tét. Döfködjük az agyat, mint valami lufit. Kötelék alakul ki a melletted álló sebésszel. Elvághatatlan, kibogozhatatlan kötelék. Nagyon bensőséges ez az együttlét. Tetszik vagy sem. Szereted őket vagy sem. Egy család lesztek.

Az, hogy mi köt össze minket néha megmagyarázhatatlan. Akkor is összetart, ha már a köteléknek el kellett volna szakadnia. Van, ami még a távolságot is legyőzi. És az időt. És a józan észt. És néha egy kötelék örökké tart.”

Grace klinika