Gyilkos elmék 3/15 – Daniel Webster az öngyilkosságról

„A bűn vallás előli egyetlen menekülés az öngyilkosság. És az öngyilkosság vallomás.”

Daniel Webster

Weöres Sándor a fejlődésről

„Ne azt nézd, hogy az embereknek mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.”

Weöres Sándor

Született feleségek 5/3 – Erőszakoskodók

„Kiméletlen erőszakoskodók. Bármelyik felnőtt megmondhatja, hogy a játszótér nem az egyetlen hely, ahol megtalálhatók. Akár merre nézünk, mindenütt találunk olyanokat, akiknek nem számít vagy fel sem tűnik mekkora fájdalmat okoznak. Legyen az egy szomszéd, aki kihasználja a barátnője gyanakvását. Vagy egy lány, aki a döntéseiért bünteti az anyját. Vagy egy asszony, aki számonkéri az igazát azon, aki eladott neki egy kocsit. Igen, zsarnokok mindenütt vannak. De mind közül a legrosszabbak azok, akik úgy kerítenek a hálójukba, hogy még csak észre se vesszük, hogy mit tettek.”

Született feleségek

Grace klinika 6/3 – Paranoia

„A paranoia hasznos a műtőben. A sebészek a legrosszabb esetre gondolnak. Már majdnem bezárod a metszést, nincs már vérzés, de egy hang a fejedben megszólal. Mi van, ha nem? Mi van, ha a beteg meghal és meggátolhatnád? Azért mielőtt bezárod, még egyszer átnézed a munkát. A paranoia egy sebész legjobb barátja.

Fogékonyak vagyunk rá. A félelemre és izgalomra, ha nem tudjuk mi jön. De nincs semmi értelme. Mert a sok aggódás, a sok agyalás olyasmin, ami vagy megtörténik vagy nem, csak ront a dolgokon. Sétáltass kutyát! Vagy aludj! De csinálj valamit! Na aggódj! Mert a paranoia egyetlen gyógymódja a létezés a jelenben, úgy ahogy vagy.”

Grace klinika