Gyilkos elmék 3/8 – Francisco Goya a képzeletről

„A józan ész által magára hagyott képzelet elképzelhetetlen szörnyeket szül.”

Francisco Goya

Frances Mayes az életről

„Az, hogy valaki nagyon elfoglalt, ugyebár azt jelenti, hogy nagyon fontos ember. Pedig az élet is van annyira fontos, hogy néha ráérjünk. Hogy ráérjünk élni.”

Frances Mayes

Grace klinika 9/1 – Halál

„A halál mindent megváltoztat. Nincsenek többé érzelmek az biztos, de van praktikus oldala is. Ki fogja elvégezni a munkádat? Ki gondoskodik a családodról? Az egyetlen jó dolog, hogy Neked nem kell aggódnod emiatt. Ismeretlen emberek élnek a házadban. Végzik a munkádat. A világ tovább működik nélküled.

Azt mondják a halál az élőknek legrosszabb. Nehéz búcsút mondani. Néha lehetetlen. A veszteség érzése sosem múlik el. Ez teszi keserédessé a dolgokat. Apróságokat hagyunk magunk után. Emlékeztetőket. Egy életnyi emléket. Képeket. Tárgyakat. Dolgokat, amik ránk emlékeztetnek, akkor is ha már nem vagyunk.”

Grace klinika

Született feleségek 3/21 – Áldozatok

„Megeshet bárkival. Egy idős asszony gyanús léptek hall a sötét utcán. Egy üzletember meglát egy tükörképet a kocsija ablakán. Egy bolttulajdonos megérzi a hátának szegeződő pengét. És abban a pillanatban egy hétköznapi emberből áldozat válik. És a világ, ami oly biztonságosnak tűnt hirtelen megtelik ránk leső veszéllyel.

Bárki bármikor áldozattá válhat. Megsérülhet mások gonoszsága által. De ejtse a sebet egy fondorkodó volt feleség vagy egy pofon, amit vonzalmunk tárgyától kapunk. Eljön az a pillanat, amikor össze kell szednünk magunkat és tovább mennünk az úton. De ha erre képtelenek vagyunk, csak fohászkodhatunk a megmentésért.”

Született feleségek