Gyilkos elmék 4/7 – Gilbert Parker – a tetteink kísértenek

„Az emlékek és a bűntudat elől nincs menekvés e világon. Ostoba tetteink kísértenek minket, akár megbántuk őket akár nem.”

Gilbert Parker

Eredet – álom vs valóság

„Amíg álmodunk, addig olyan, mintha valóságos lenne. Csak akkor vesszük észre, hogy valami furcsa volt, amikor felébredünk.”

Eredet

Grace klinika 8/13 – Mi van ha …

„Az lesz a gyereked, akit Neked szántak. Így kellett lennie. Mindenkinek ezt mondják, aki adoptált és remélem, hogy így is van. De a világban minden más véletlenszerű. Mi van, ha valami, amit mondok vagy teszek mindent tönkretesz. Mi van, ha én más életet választottam volna? Vagy másik embert? Lehet, hogy sosem találtunk volna egymásra. Mi van, ha másképp nevelnek fel? Ha az Anyám nem lett volna beteg. Ha jó Apám lett volna. Mi van, ha … Mi van, ha … Mi van, ha …

Az életed ajándék. Fogadd el. Bármilyen rossz vagy fájdalmas is éppen. Vannak dolgok, amik mintha véletlenszerűen alakulnának. Mert ezeknek így kell lenniük.”

Grace klinika

Grace klinika 4/16-17 – Halál

„Anyám mindig azt mondta egy sebésznek egy halott mentes nap ritka ajándék. Minden nap szembenézünk a halállal. Minden nap életeket veszítünk. És minden nap azt reméljük, hogy nem kerül rá sor. Kötödünk a halálhoz. Láncokkal, mint a foglyok. Mint a rabok.”

Grace klinika