Gyilkos elmék 5/7 – Montague Summers a vámíprokról

„A természet feletti erők vészterhes birodalmában sincs borzalmasabb jelenség, mint a vámpíroké. Ez a lény még démonok között is páriaként létezik.”

Montague Summers

Született feleségek 1/7 – a verseny

„Verseny. Különböző embereknek mást és mást jelent. Legyen az baráti versengés vagy élet-halál harc a végeredmény ugyanaz. Mindig lesznek győztesek és mindig lesznek vesztesek. A trükk persze az, hogy tudjuk melyik csatát vívjuk meg, ugyanis minden győzelemnek ára van.”

Született feleségek

Grace klinika 5/18 – Veszteség

„A sebészek nem a kedvességről és gügyögésről ismertek. Arrogánsak, türelmetlenek, gonoszak leggyakrabban. Azt hinnénk nincsenek barátaik. Ki viselné el őket? De a sebészek olyanok, mint a nátha. Kellemetlenek és kitartóak. A sebészek kellemetlenek, agresszívak, megállíthatatlanok. Olyan emberek, akikre szükséged lehet, ha pácban vagy.

Ha orvos vagy, az nem könnyíti meg a barátkozást. Talán, mert az élet és a halandóság folyton az arcunkba csap. Vagy mert ha minden nap látjuk a halált, kénytelenek vagyunk észrevenni, hogy az élet, minden perc kölcsönkapott idő. És minden ember, akivel törődni kezdünk újabb veszteség az összesítésben a vonal alatt. Ezért van az, hogy annyi orvos van, aki egyáltalán nem is barátkozik. De mi többiek kötelességből mozgatjuk a vonalat És minden veszteséget olyan messzire tolunk, amennyire csak lehetséges.”

Grace klinika