Gyilkos elmék 7/4 – Andy Partridge az iskoláról

„Kijárod az iskolát, de az örökre Veled marad.”

Andy Partridge

 

Grace klinika 9/23 – Rossz dolgok

„A semmiből csapnak le ránk. Ha rossz dolgok jönnek, gyorsan jönnek. Nincs figyelmeztetés. Ritkán látjuk előre a közelgő katasztrófát, bármennyire is fel akarunk készülni rá.

A legjobbat akarjuk. Viszont van, hogy még az sem elég jó. Becsatoljuk a biztonsági övet, felvesszük a sisakot, kivilágított utakon járunk. Próbálunk biztonságban lenni. Nagyon igyekszünk megvédeni magunkat, de ez semmin se változtat a végén. Mert ha jönnek a rossz dolgok, akkor a semmiből érkeznek. A rossz dolgok hirtelen jönnek figyelmeztetés nélkül és elfelejtjük, hogy időnként a jó dolgok is így érkeznek.”

Grace klinika

Grace klinika 3/10 – Barátok

„A nap végén mikor véget ér a stressz csak arra vágyunk, hogy közel legyünk valakihez. És mikor igyekszünk távolságot tartani és úgy tenni mintha nem törödnénk egymással általában nagy kamu. Kutatunk és eldöntjük kit akarunk a közelünkben. És ha megtaláltuk ezeket az embereket, ragaszkodunk hozzájuk. Mindegy mennyire bántottuk meg őket. Akik még a nap végén is velünk vannak, őket érdemes megtartani. És persze néha közel lehet túl közel van. De néha a személyes terünk ilyen megsértése az, amire pontosan vágyunk.”

Grace klinika

Goethe az emberekről

„Ahogy az emberekről vélekedsz, úgy is fogsz bánni velük; és ahogy bánsz velük, azzá lesznek.”

Goethe