Isaac Newton – falak vs hidak

„Az emberek túl sok falat építenek, és túl kevés hidat.”

Isaac Newton

Született feleségek 4/10 – Tettek

„A tornádó ahogy jött úgy ment. Egy férfi odaadta a kabátját egy szükséget szenvedő idegennek. Egy asszony élelmet osztott az arra járóknak. Egy kamasz összehozott egy kutyát az aggodó gazdájával. Ezek azok a dolgok, melyek súlyos katasztrófák nyomában történnek. Az emberek elkezdenek apró, jó cselekedeteket végezni. Megtesznek mindent, amit tudnak, hogy segítsenek. Még ha tudják is, hogy az nem lesz elég. … Igen. Nagy tragédiák után az emberek megtesznek mindent, amit tudnak, hogy segítsenek. Még, ha tudják is, hogy az nem lesz elég.

Hét nap telt el azóta, hogy egy tornádó végig söpört a Lilaakác közön. És a lakók azóta is életük széthullott darabjait szedegették. Néhányan értékes barátságokat mentettek meg. Mások színes historiákat tártak fel. Megint mások nem várt kihívással kerültek szembe. És végül volt egy fiatal lány, aki rábukkant egy oly régóta keresett igazságra. Csak azért, hogy azt kívánja, bár ne tette volna.”

Született feleségek

Bosszú 1/11 – Kényszer

„A kényszerítő körülmény jogi kifejezés arra, ha valakit fizikai erőszakkal vagy lelki terrorral rávesznek valamire. Ha a kényszerítés alanya érzelmileg instabil, az eredmény erőszakos, egyszer s mind  kiszámíthatatlan lehet.

A kényszerítő körülmény kétféleképpen hat a kapcsolatokra. Vagy elszakítja egymástól az embereket, vagy megerősíti a szövetségüket egy közös érdekért.”

Bosszú