Mahatma Gandhi a boldogságról

„Boldogság az, ha amit gondolsz, amit mondasz, és amit teszel, összhangban vannak egymással.”

Mahatma Gandhi

Grace klinika 7/5 – Felnőttéválás

„Egy orvos nagyon sokáig tanul. Néznek minket, ahogy békákon gyakorlunk. Disznókon, halottakon, aztán élő embereken. Állandóan ismételnünk kell. Nevelnek minket, mint a gyerekeket, de végül felveszik a fémbetétes bakancsot és kirúgnak minket a fészekből.

Fel akarunk nőni. Kétségbeesetten akarjuk. Minden lehetőséget megragadunk. Annyira ki akarunk törni a fészekből, hogy arra nem is gondolunk, hideg lesz odakint. Borzasztó hideg. Mert miközben felnövünk olykor hátrahagyunk embereket. És mire a saját lábunkon állunk, egymagunk maradunk.”

Grace klinika

Született feleségek 1/5 – Betolakodók

„Az ember természeténél fogva örökösen óvakodik a betolakodóktól és bejutásukat igyekszik megakadályozni. De mindig lesznek olyanok, akik erővel furakodnak be az életünkbe, mint ahogy olyanok is, akiket mi magunk engedünk be. De aggodalomra leginkább azok adnak okot, akik odakintről figyelnek minket, akiket igazán sosem ismerünk meg.”

Született feleségek

Született feleségek 6/12 – Látszat

„A tett maga meglehetősen egyszerű. Lefejtjük a legkülső réteget és felfedjük, ami alatta van. Na persze az eredmény olykor igencsak meglepő tud lenni. Ha leszakítjuk a boldog otthon burkát, meg lehet, hogy gyászt és fájdalmat találunk. Ha lerántjuk a vagyon leplét, meglehet, hogy öngyűlöletet találunk. Ha elhúzzuk a tehetetlenség fátylát, meglehet, hogy kegyetlenséget találunk. A meztelen igazság felfedése bizony veszélyes időtöltés tud lenni. Ám néhány szerencsésnek lehet akár remek mulatság is.”

Született feleségek