Oltári nő – szerelem

„Garantáltan lesznek nehéz időszakok, és garantáltan lesz olyan, hogy egyikőnk vagy mindketten ki akarunk szállni. De garantálom, hogy ha nem kérem, hogy légy az enyém, azt életem végéig bánni fogom, mert a szívem mélyén érzem, hogy te vagy az igazi!”

Oltári nő

Louise L. Hay – önismeret

„Amikor sóvárogsz a szerelemre, ez annak jele, hogy nem kapsz szeretetet és megbecsülést a számodra legfontosabb személytől – saját magadtól.”

Louise L. Hay

Grace klinika 10/2 – Döntés

„A várakozás idegölő dolog. Meghozunk egy döntést, aztán csak várunk. A következményeket nem tudjuk befolyásolni. Nem rajtunk múlik. Csak egy dolog tűnik biztosnak a várakozás perceiben, hogy rosszul döntöttünk.

Csak át akarjuk vészelni a vihart. Fohászkodunk. Kérlek Istenem csak jussak át a túloldalra. De arra nem gondolunk, mi lesz akkor, ha odaérünk. Mi történik, ha elvonul a vihar és nem marad utána semmi. Mindig azt mondtam, bármit megoldunk. Tévedtem. Nagyon sok mindenben tévedtem. De egy dologban igazam volt, ebben nem tévedtem.”

Grace klinika

Grace klinika 7/17 – Szabályok

„Renegátok. Szabályszegők. Szikés gengszterek. Így szeretünk gondolni magunkra. Piszok jónak hisszük magunkat. Szexinek. A baj csak az, hogy ez nem teljesen igaz. Legbelül szabálykövetők vagyunk. Birkák. Nem szegjük meg a protokollt. A-tól z-ig betartjuk. Mert ha nem követjük a protokollt a betegeink meghalnak és nem leszünk többé piszok jók. Csak piszkok.

Ez minden orvos dilemmája. Biztonsági játékosnként kövessük a protokollt. Vagy kockáztassunk és alkossunk újat. A kockázat járhat sikerrel, de kudarccal is. Időnként akkor is szembe kell szállnunk a rendszerrel, nagyot ugrani. És ha megvan az áhított végeredmény, az a világ legjobb érzése. De ha nincs?”

Grace klinika

Született feleségek 6/21 – Titokzatos férfiak

„Anyáink a lelkünkre kötik, hogy óvakodjunk a titokzatos férfiaktól. Ne álljunk szóba velük a parkban. Ne fogadjunk el tőlük cukorkát. Ne üljünk be a kocsijukba. És legfőképp nem engedjük be őket a házba. Na de mit tegyünk, ha épp Anya tessékeli be őket.

Titokzatos férfiak. Ígéreteket tesznek, melyeket eszük ágában sincs megtartani. Hazugságokkal áltatnak, hogy megkapják, amit akarnak. Sokkal veszélyesebbek lehetnek, mint ahogy kinéznek. Igen. Anyáink a lelkünkre kötötték, hogy ne bízzunk olyan férfiakban, akiket nem ismerünk. És azokban, akiket ismerünk … nos ő bennük sem bízhatunk mindig.”

Született feleségek