Pillangóhatás

„Egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának a rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.”

Pillangóhatás

Helen Keller a küzdelemről

“Az emberi tapasztalás bámulatos gazdagsága nem szerezne annyi örömet, ha nem kellene korlátokat leküzdenünk. A csúcsra érés feleannyira sem boldogítana, ha nem kellene sötét völgyeken is áthaladnunk.”

Helen Keller

Bosszú 1/17 – Igazság

„A történelem egyik leghíresebb ügyvédje azt mondta egyszer: Nem létezik igazság sem a bíróságon, sem azon kívül. Talán, mert az igazság eleve elhibázott fogalom. A végső döntés úgyis tizenkét embertől függ. Emberektől, akik tapasztalataik, előítéleteik és érzéseik alapján döntik el, mi a jó és mi a rossz. Ezért vav, hogy mikor a rendszer cserbenhagy minket, saját igazságot akarunk szolgáltatni.

Az igazság, akár a szépség relatív. Egyesek ártatlan áldozatot látnak. Mások a gonoszt, aki csak azt kapta, amit megérdemelt. „

Bosszú

Született feleségek 7/7 – Megaláztatás

„Megaláztatás. Olyan dolog, amelyet mindnyájan igyekszünk elkerülni, amennyire csak lehet. De sajnálatos módon vannak napok, amikor egyszerűen kivédhetetlen. A pofáraesés. Megaláztatás. Olyan dolog, amelyet mindnyájan igyekszünk elkerülni. Különösen az olyan hölgyek, akik fiatalabb férfival járnak.

Megaláztatás. Olyasmi, amit nem mindig tudunk elkerülni. Lehet, hogy olyan feleségünk van, aki megsérti férfiúi büszkeségünket.     Lehet, hogy olyan munkát kell elvállalnunk, amelyet színvonalon alulinak érzünk. Lehet olyan barátunk, aki mellett öregnek érezzük magunkat. Igen. Sokféle módon érheti az embert megaláztatás az életben. De a méltóságunk visszaszerzésének legbiztosabb módja az, ha megkapjuk azt, amire úgy áhítozunk.”

Született feleségek