Rachel Carson a természet csodája

„A természet legpompásabb keze munkája néha egészen miniatűr, és ezt bárki tanúsíthatja, aki nézegetett már nagyítóval hópihét.”

Rachel Carson

Bosszú 1/1 – Bosszú

„Kiskoromban annyit tudtam a bosszúról, amennyit a biblia a számba rágott. Olyan erkölcsi szlogeneket, mint ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel vagy a harag rossz tanácsadó. … De mi van azzal a rosszal, ami a haragot előidézte? Annak aki ellen vétettek, a valódi elégedettséget csak az egyik adhatja meg két dolog közül. A teljes megbocsátás vagy a bosszú. … Amikor mindent mi valaha kedves volt számodra elvesznek tőled már csak a bosszú marad.”

Bosszú

Grace klinika 6/18 – Halál

„Meghalni nem könnyű. A testet életben maradásra tervezték. Kemény koponya. Erős szív. Élénk érzékek. Ha a test kezd elbukni, jönnek a gyógymódok. A sebészek elég arrogánsak, hogy azt higgyék, bárkit megmenthetnek. Mint mondtam, meghalni nem könnyű.

Élni jobb, mint meghalni. Egy pontig. De még ha helyes is hagyni meghalni a másikat, egy sebésznek nem ez a dolga. Mi arrogánsak vagyunk és versengünk. Nem szeretünk veszíteni. És a halál az veszteség. Akkor is ha tudjuk, hogy nem az, ha tudjuk, hogy ideje és hogy helyes. És tudjuk, hogy mindent megtettünk. De nehéz elhesegetni, hogy tehettünk volna többet.”

Grace klinika

Babits Mihály a lélekről

„S bejártam így a multat
bejártam a jelent
s mit bölcseink tanultak
jól tudtam, mit jelent
de célt seholse leltem
és vágyam egyre rág:
mily végtelen a lelkem
s mily véges a világ!”

Babits Mihály